Elena Udrea, audiată, luni, în dosarul Hidroelectrica. În această speţă, ea este judecată pentru fapte de trafic de influență și spălare a banilor. La Curtea de Apel Bucureşti au fost chemaţi şi trei martori-cheie, printre care şi Bogdan Buzăianu.
Alături de Udrea, în acest dosar mai este anchetat şi Dan Andronic, om de afaceri. Dosarul Hidroelectrica a fost inițial trimis în judecată în decembrie 2017 iar după doi ani în care a stat în faza camerei preliminare un magistrat al CAB a stabilit că acesta trebuie restituit pe fondul vicierii procedurii obținerii unor probe.
A primit Elena Udrea 5 milioane de dolari?
DNA a notat în rechizitoriul acestui dosar că în cursul anului 2011, Elena Udrea a acceptat promisiunea făcută de un om de afaceri, prin intermediari, de a primi suma de 5.000.000 USD.
De ce? Pentru a-și exercita influența asupra factorilor de decizie din cadrul Ministerului Economiei și a celor din cadrul SC Hidroelectrica SA, în vederea menținerii, în condițiile deja negociate (preț și cantitate de energie furnizată), contractele pe care societatea omului de afaceri le încheiase cu SC Hidroelectrica SA.
Udrea îl susţine pe Florin Cîţu
Elena Udrea și-a declarat susținerea pentru noul șef al PNL.
„Ca politician cred că Florin Cîțu este la început de drum, ocupă o funcție prea mare pentru experiența pe care o are, însă am încredere în cei care îl susțin.
Atâta vreme cât lângă Cîțu este Emil Boc, spre exemplu, cu o experiență de om politic uriașă și de om de administrație – primar, prim-ministru – eu cred că PNL a avut dintre cele două opțiuni, opțiunea corectă.
Nu am detalii despre intimitățile dintre PNL și Klaus Iohannis. Faptul că în jurulu domnului Cîțu sunt oameni în care am totală încredere este suficient să spun că votul PNL a fost în direcția corectă având în vedere candidații”, a precizat Udrea.