AcasăJUSTIȚIEElena Udrea a aflat răspunsul de la ÎCCJ: iese sau nu din...

Elena Udrea a aflat răspunsul de la ÎCCJ: iese sau nu din închisoare? Au analizat recurscul în casaţie

udrea elenaElena Udrea a aflat răspunsul de la ÎCCJ: iese sau nu din închisoare? Au analizat recurscul în casaţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins ca nefondate recursurile în casaţie formulate de Elena Udrea şi Rudel Obreja, condamnaţi la şase ani, respectiv cinci ani de închisoare, în dosarul Gala Bute. Decizia magistraţilor este definitivă.

Recursul în casaţie a fost ultima şansă a Elenei Udrea de a obţine anularea pedepsei de şase ani, în condiţiile în care celelalte încercări ale sale nu au avut succes.

ÎCCJ i-a respins recursul Elenei Udrea

Instanța Supremă a respins ca nefondate, recursurile în casaţie formulate de Elena Gabriela Udrea și Rudel Obreja. Obligă recurenţii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Elena Udrea a fost condamnată definitiv, la începutul lunii aprilie, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Solicitarea depusă de Elena Udrea a fost dezbătută pe 10 octombrie, când fostul ministru a fost adus în sala de judecată, însă magistraţii au avut nevoie de trei săptămâni pentru a lua o decizie în acest caz.

Udrea spune că stă ilegal în puşcărie

Avocaţii Elenei Udrea au încercat să obţină anularea condamnării în dosarul „Gala Bute”.

Eu stau ilegal în puşcărie de şase luni. Este vorba de libertatea mea. Mi se impută suma de 8 milioane lei, care reprezintă publicitatea pe care trebuie să o plătesc personal.

Cei care nu au acceptat să facă denunţuri au ajuns la puşcărie. În schimb, cei care au avut atribuţii în minister au scăpat. Nastasia şi Bute au avut interes să fie organizată gala.

Nastasia mergea la toate meciurile lui Bute. Regret că nu am avut parte de o justiţie dreaptă în România. Sper că, de data aceasta, completul de judecată nu a intrat cu decizia deja luată.

Solicit achitarea mea pentru toate capetele de acuzare”, declara, atunci, Udrea în faţa judecătorilor.

author avatar
Andrei Ștefan