AcasăJUSTIȚIEDragoș Săvulescu s-a tranformat din vinovat în victimă. A luat o decizie...

Dragoș Săvulescu s-a tranformat din vinovat în victimă. A luat o decizie ŞOCANTĂ!

dragos-savulescuDragoș Săvulescu s-a tranformat din vinovat în victimă. A luat o decizie ŞOCANTĂ!

Situaţia lui Dragoş Săvulescu s-a întors cu 180 de grade! Condamnat definitiv la cinci ani și jumătate de închisoare în dosarul retrocedărilor de plaje, fostul acţionar de la Dinamo vrea să dea România în judecată la CEDO și să ceară despăgubiri pentru că a fost arestat în Grecia.

Dragoș Săvulescu susține că este victima justiției din România încă de când a fost condamnat pe teritoriul statului român.

De ce Săvulescu dă România în judecată?

Dragoș Săvulescu spune, prin avocații săi, că mandatul ar fi trebuit anulat pentru că pe teritoriul Italiei s-a recunoscut pedeapsa primită în România, care a fost micșorată și transformată într-o pedeapsă cu suspendare, în așa fel încât pe teritoriul Europei ar trebui să funcționeze recunoașterea acestei sentințe date de statul italian.

El se va lupta pentru a-și spăla imaginea și va lupta împotriva erorii judiciare din cazul său, dar și a altor erori ale Justiției din România, inclusiv prin revizuirea acțiunilor guvernului român și a acestei erori judiciare în fața Curții Europene a Drepturilor Omului.

El va solicita despăgubiri statului român din pricina prejudiciului suferit. Decizia instanței din Grecia (de a nu îl extrăda pe Săvulescu în România – n.r.) se adaugă probelor deja disponibile împotriva României în acest efort”, a declarat avocatul Matthew Oresman pentru G4media.ro.

Săvulescu, prejudiciu de 28 de milioane euro?

Potrivit sentinței definitive de condamnare, doar Dragoș Săvulescu, împreună cu Cristian Borcea și Georgică Giurgiucanu, au prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu 28 de milioane de euro, din totalul de 114 milioane de euro cât valoreau plajele și falezele retrocedate ilegal de fostul primar din Constanța, Radu Mazăre, în beneficiul unor samsari de drepturi litigioase precum Dragoș Săvulescu.

Avocatul spune că Săvulescu nu poate fi arestat dacă părăsește Italia în baza mandatului european de arestare emis de Curtea de Apel București și confirmat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

author avatar
Andrei Ștefan