AcasăJUSTIȚIEDosarul „10 august”, plimbat între Instanţe până uită lumea de el? Unde...

Dosarul „10 august”, plimbat între Instanţe până uită lumea de el? Unde ar putea ajunge, după ce pleacă de la Tribunalul Bucureşti

10 augustDosarul „10 august”, plimbat între Instanţe până uită lumea de el? Unde ar putea ajunge, după ce pleacă de la Tribunalul Bucureşti

Dosarul „10 august” este rostogolit între Instanţe. În încercarea de a fi redeschis, procurorii DIICOT nu mai ştiu unde să meargă cu el.

Asta pentru că Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, pentru 16 februarie, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”.

Procesul are deja o întârziere de cinci luni, fiind plimbat între instanţe, deoarece magistraţii nu s-au hotărât cine are competenţa să soluţioneze acest caz.

Dosarul „10 august” ar putea ajunge la ICCJ

În cazul în care judecătorul va admite pe 16 februarie excepţia invocată de procuror, atunci va interveni un conflict de competenţă între două instanţe – Curtea de Apel Bucureşti şi Tribunalul Bucureşti – iar soluţia va fi dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii au clasat parţial cazul, în 2020

La mijlocul lunii iulie 2020, la aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august.

Aceştia au spus atunci că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română.

DIICOT a afirmat și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor.

Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

author avatar
Andrei Ștefan
208 afisari

2 COMENTARII

  1. e cam cum se intampla si cu dosarul revolutiei. daca s-ar gasi vinovatii ar trebui sa-i condamne numai ca statul are nevoie de ei, de armata si de jandarmi asa ca….lungesc cercetarea pana se calmeaza lumea

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger