AcasăJUSTIȚIEDosar penal pentru fosta conducere a Spitalului Suceava. Cine sunt cei vizați

Dosar penal pentru fosta conducere a Spitalului Suceava. Cine sunt cei vizați

Spitalul SuceavaSpitalul Suceava

Spitalul Județean Suceava a fost primul focar de coronavirus din România, încă la debutul pandemiei. Situația a scăpat de sub control din cauza managementului prost.

Conducerea spitalului a fost înlocuită cu una militară, după care a demisionat. Conducerea militară s-a retras la finalul lui aprilie când manager interimar a fost instalat prin votul medicilor doctorul Anatolii Buzdugan.

Sute de cadre medicale și de pacienți de la spitalul din Suceava s-au infectat cu coronavirus. Medici din spital au dezvăluit că toate cadrele medicale au fost chemate la spital, indiferent dacă erau sau nu diagnosticate cu COVID, de către conducerea unității.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea sub urmărire penală a fostei conduceri a Spitalului Județean Suceava la izbucnirea focarului de Covid-19.

Cei patru urmăriți sunt Vasile Rîmbu, fostul director general, Mircea Macovei, fostul director medical, Dorina Chirap, director de îngrijiri, și medicul Cătălina Zorescu, coordonator al Compartimentului de Prevenire a Infecțiilor, potrivit Monitorul de Suceava.

„La data de 12 iunie 2020, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de patru suspecţi, într-un dosar al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu (…), neluarea măsurilor de sănătate şi securitate în muncă (…) şi zădărnicirea combaterii bolilor (…). În perioada 17 – 18 iunie, celor patru persoane le-a fost adusă la cunoştinţă calitatea de suspect”, se precizează într-un comunicat al PÎCCJ.

author avatar
Andreea Vlad