AcasăJUSTIȚIEDNA intră tare în spitalele din România: percheziţii la Colțea și la...

DNA intră tare în spitalele din România: percheziţii la Colțea și la Sf. Luca!

Procurorii de la DNA efectuează, marţi, mai multe percheziții, la Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) și la spitalele Colțea și Sf. Luca.

După ridicarea de documente de la cele trei instituții, vor avea loc și audieri. Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti se află în subordinea Primăriei Capitalei și gestionează 19 spitale din București.

Ce a anunţat DNA?

DNA a anunțat oficial că efectuează percheziții la sediile a trei instituții publice din București, într-un dosar care vizează infracțiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023.

Iată comunicatul DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupție, comise de funcționari publici, în cursul anului 2023, în contextul derulării unei proceduri de achiziție publică, care prevedea implementarea în cadrul unor spitale din București a unor servicii IT.

În cursul zilei de 12 decembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare la sediile a 3 instituții publice din București.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin din partea IGPR – Direcția de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Fostul director ASSMB, trimis în judecată pentru luare de mită

Săptămâna trecută, Cristian Plută, fostul director adjunct al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a fost trimis în judecată de DNA pentru luare de mită.

Iar fostul manager al Spitalului Colentina George Cristescu – vizat în același dosar – a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției, astfel încât să primească închisoare cu suspendare.

author avatar
Andrei Ștefan
765 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ne mai miram ca fura, domnule? Dr Negotei de la Coltea cu acces la medicamente are prieteni cu dosare pt droguri de mare risc. La asa medici, asa conducere si achizitii.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri