AcasăJUSTIȚIEDNA îl îngroapă tot mai tare pe Nicușor Constantinescu. Un nou dosar...

DNA îl îngroapă tot mai tare pe Nicușor Constantinescu. Un nou dosar pentru fostul baron PSD de Constanța

Nicusor ConstantinescuDNA îl îngroapă tot mai tare pe Nicușor Constantinescu. Un nou dosar pentru fostul baron PSD de Constanța

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de DNA, într-un nou dosar penal. El este acuzat două infracțiuni de abuz în serviciu, transmit procurorii anticorupție.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa este condamnat în mai multe dosare penale și se află deja după gratii la Penitenciarul Poarta Albă.

Este acuzat de abuz în serviciu

Procurorii DNA spun că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, Nicușor Constantinescu, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, privind exercitarea funcției de ordonator principal de credite și gestionarea bugetului, în legătură cu realizarea unor lucrări la două obiective care nu aparțineau Consiliului Județean Constanța: Herghelia Mangalia și malul lacului Corbu.

„Lucrările respective ar fi fost executate de către Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri (R.A.J.D.P.) Constanța. În cazul complexului Herghelia Mangalia, pentru lucrările de modernizare, R.A.J.D.P. ar fi facturat o cantitate de lucrări de 4 ori mai mare decât cea efectiv prestată și ar fi cesionat o parte din contract către o altă societate comercială, aspect cunoscut de către Constantinescu. Societatea respectivă ar fi fost administrată de către fiul unui angajat al Regiei, desemnat să supervizeze întreaga lucrare.

Prejudiciul este uriaș

În ambele situații, Nicușor Constantinescu ar fi făcut toate demersurile (încheiere de protocoale, adoptare de hotărâri, etc.) pentru angajarea unor cheltuieli și efectuarea de plăți pentru „amenajare maluri, execuție drum acces Lac Corbu” respectiv „modernizare și reabilitare complex Herghelia Mangalia”, acestea fiind obiective care nu au făcut niciodată parte din domeniul public al județului Constanța”, spun procurorii DNA.

Prejudiciul total creat astfel se ridică la 5.570.821 lei, sumă cu care Consiliul Județean Constanța a comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal, arată DNA. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța.

author avatar
Andreea Vlad
254 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger