AcasăJUSTIȚIEDirectorul UNIFARM, pus sub acuzare pentru luare de mită. Suma uriașă pe...

Directorul UNIFARM, pus sub acuzare pentru luare de mită. Suma uriașă pe care a cerut-o

Ionel Eugen AdrianIonel Eugen Adrian

Directorul UNIFARM, Ionel Eugen Adrian, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA. Acesta e acuzat că ar fi cerut mită de la o firmă 760.000 de euro în luna martie pentru a facilita achiziția de măști și combinezoane pentru combaterea pandemiei de coronavirus, deși măștile erau neconforme.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție i-au deschis dosar penal și l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Ionel Eugen Adrian este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, complicitate la trafic de influență, instigare la fals intelectual și folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane, potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Directorul Unifarm ar fi pretins 760.000 euro unui intermediar ce reprezenta o societate comercială pentru ca societatea pe care o conduce, companie de stat, să atribuie un contract de achiziție a echipamentelor de protecție împotriva infectării cu virusul COVID 19 (250.000 de combinezoane și 3 milioane de măști chirurgicale), deși unele nu erau conforme.

Prejudiciu uriaș adus statului

Contractul ar fi fost încheiat cu o firmă privată, în prima jumătate a lunii martie 2020, cu încălcarea dispozițiilor prevăzute în Legea 98/2016 privind achizițiile publice, atât sub aspectul modului în care a fost negociat, cat și a modului în care a fost atribuit, practic fără nicio procedură.

Adrian este acuzat că a produs un prejudiciu în valoare de 2.380.000 lei în patrimoniul companiei UNIFARM, reprezentând contravaloarea celor 1 milion de măști de protecție neconforme cu cele care au constituit obiectul contractului.

author avatar
Andreea Vlad