AcasăJUSTIȚIEDinu Pescariu, Claudiu Florică şi Gabriel Sandu au învins DNA în dosarul...

Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Gabriel Sandu au învins DNA în dosarul „Microsoft 3”. Ce a decis ÎCCJ

dosar microsoftDinu Pescariu, Claudiu Florică şi Gabriel Sandu au învins DNA în dosarul "Microsoft 3". Ce a decis ÎCCJ

Victorie pentru Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Gabriel Sandu în dosarul „Microsoft 3”. Eu au învins DNA! Cel puţin deocamdată. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus luni achitarea acelor 3 inculpaţi.

Instanţa supremă a dispus încetarea procesului faţă de inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de instigare sau complicitate la abuz în serviciu şi achitarea pentru spălare de bani.

DNA poate ataca însă decizia

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA cu apel. Judecătorii au lăsat nesoluţionată latura civilă exercitată de Autoritatea pentru Digitalizarea României, prejudiciul în dosar fiind de peste 18 milioane euro.

Pescariu şi Florică au fost trimişi în judecată şi într-un alt dosar legat de licenţele Microsoft, unde de asemenea au fost achitaţi.

Istoricul dosarului „Microsoft 3”

În luna septembrie 2017, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Gabriel Sandu, la data faptei ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale, pentru abuz în serviciu, a lui Claudiu Ionuț Florică, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, și a lui Dinu Mihail Pescariu, la data faptelor reprezentant al D.Con-Net AG, pentru instigare la abuz în serviciu și spălare a banilor, dar și a lui Călin Tatomir, la data faptelor director general Microsoft România SRL, pentru complicitate la abuz în serviciu și spălare a banilor.

DNA arată că, în urma înţelegerii avute de Pescariu şi Florică cu ministrul Sandu, acesta din urmă a aprobat documentaţia de atribuire aferentă procedurii de licitaţie deschisă iniţiată pentru „Achiziţionarea dreptului de utilizare de produse software prin închiriere cu opţiune de cumpărare”.

author avatar
Andrei Ștefan
249 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger