AcasăJUSTIȚIEDezvăluiri BOMBĂ! Judecătorul Ion-Tudoran, în centrul unui nou scandal. Un medic rupe...

Dezvăluiri BOMBĂ! Judecătorul Ion-Tudoran, în centrul unui nou scandal. Un medic rupe tăcerea!

Numele fostului judecător de la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, revine în atenție, dar nu oricum, ci ca urmare a unor dezvăluiri făcute de un apropiat al ex-magistratului de la CAB.

Sunt acuzații grave – și anume că ar fi vândut sentințe, dar și că ar fi luat șpăgi și ar fi dat bani cu camătă. Mai nou, toate aceste acuzații sunt întărite de Liviu Ciprian Opriș, un personaj foarte apropiat de judecătorul Ion -Tudoran, căruia i-a fost prieten intim de familie și medic personal, susțin cei de la justitiabili.com.

”Acesta a denunțat fapte de o gravitate absolută. Practic, medicul Opriș a pus pe masa autorităților probe ce demonstrează cum actele de corupție ale judecătorului Ion-Tudoran au cangrenat sistemul de Justiție”, potrivit aceleiași surse.

Apare în discuție gruparea infracțională a fraților Pîrvu

Dezvăluirile care îl plasează, practic, pe judecătorul Ion-Tudoran în centrul unui nou scandal nu se opresc aici. ”Potrivit medicului Liviu Opriș, magistratul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a aderat încă din anii 1990 la gruparea infracțională a fraților Pîrvu. Și s-a implicat activ apoi pentru a asigura protecția financiară și legală a acestei grupări. O dovadă concretă o reprezintă implicarea magistratului Ion-Tudoran în soluționarea unui dosar celebru al anilor 2000. Este vorba, potrivit medicului Liviu Opriș, de scandalul financiar prin care fostul primar al sectorului 4 București, Marian Luțu, a oferit firmei Bijuteria SA (actuala Euromarket Services SRL) a fraților Pîrvu contractul privind privatizarea Târgului Aleea Castanilor din Berceni. Atunci, procurorul Marius Vasile, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a „mirosit” faptele penale, le-a documentat și a trimis dosarul spre judecare. Cum era firesc, se cerea condamnarea reprezentanților Primăriei Sectorului 4 ce măsluiseră licitația, dar și anularea contractului prin care frații Pîrvu dobândiseră Târgul Aleea Castanilor.

Deși era judecător în materie penală la Curtea de Apel București, Corneliu Bogdan Ion-Tudoran i-a consiliat juridic permanent pe frații Pîrvu pentru a nu pierde procesul, din faza de urmărire penală și pînă în faza judecății. Miza era uriașă, de circa 15 milioane de euro. La instanța de fond (dosar 6031/2002, sentința penală 426/09.02.2004) s-au dat condamnări penale funcționarilor Primăriei Sectorului 4, condamnări ce determinau în mod automat desființarea privatizării Târgului Aleea Castanilor. După ce sentința a trecut nemodificată și de judecata în apel a Tribunalului București (dosar 2879/2004, sentința penală 154/08.02.2005), marea minune s-a produs! Dosarul penal Bijuteria (Euromarket Services SA) a ajuns în recurs, la Curtea de Apel București, exact în completul judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran”, susține sursa citată.

sursa foto: justitiabili.com
sursa foto: justitiabili.com

Citiți în întregime AICI.

author avatar
Andrei Coman
974 afisari

3 COMENTARII

  1. Nu ii uitati pe cei indesati in parlament. Toti o apa si un pamant. Ar trebui sa facem ordine…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger