AcasăJUSTIȚIEDezvăluire de ultimă oră din ancheta privind fraudele din interiorul băncii: Doi...

Dezvăluire de ultimă oră din ancheta privind fraudele din interiorul băncii: Doi angajați ai OTP Bank, puși sub acuzare de DIICOT

Doi angajați ai OTP Bank, puși sub acuzare de DIICOT (sursa foto: otpbank.ro)

Doi angajați ai OTP Bank au fost puși sub acuzare de DIICOT pentru fraudele din interiorul băncii, titrează marți, 28 iunie, newsonline.ro.

E vorba despre un dosar în care procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) instrumentează modul în care au fost devalizate conturile offshore-ului Paxum Inc de la OTP Bank și de o afacere de câteva milioane de dolari, conform aceleiași surse.

În urma anchetei, procurorii DIICOT au stabilit că liderul grupului infracțional a fost basarabeanca Raisa Ladin – soacra actriței Dalida din serialul „Las Fierbinți”, ajutată de cei doi fii ai ei, avocați și executori judecătorești, potrivit newsonline.ro.

Offshore-ul Paxum Inc, din Belize, a fost vizat în România de un dosar penal instrumentat de Parchetul General pentru evaziune fiscală în industria videochat-ului, dar procurorii au clasat această cauză.

Răspunsul venit de la DIICOT

Sursa citată susține, însă, că în dosarul în care DIICOT a cerut arestarea preventivă a Raisei Ladin – aflată la momentul de față în arest la domiciliu – au fost puși sub acuzare și angajați ai OTP Bank, pe motiv că ar fi făcut plăți din conturile Paxum Inc de la OTP Bank către conturile indicate de membrii ”rețelei” condusă de cea dintâi.

NewsOnline.ro a solicitat oficial Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism să comunice dacă în dosarul DIICOT – Secţia de Combatere a Criminalităţii Organizate, având nr.598/D/P/2022, în care s-a cerut arestarea preventivă a Raisei Ladin, sunt vizați și angajați ai OTP Bank. Iar în răspunsul oficial remis sursei citate, DIICOT confirmă că doi angajați ai OTP Bank au calitatea de inculpat. Nu au fost furnizate, însă, și alte detalii în această privință.

author avatar
Andrei Coman
818 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Dacă sistemul bancar folosește „sistemul rulajelor fictive”, chiar și pe la BNR cu sistemul de finanțare a descoperitului de cont curent la băncile din sistem , de către BNR, pentru constituirea de provizioane mai mari aferente rulajelor băncilor, pe care ulterior să le „valorifice”, ca venituri, ?

  2. & O atitudine academică de la guvernator, la așa fapte de la bancherii pe care îi și supraveghează, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger