AcasăJUSTIȚIEDescinderi de amploare. Cămătarii, în vizorul poliției! Peste 60 de persoane, duse...

Descinderi de amploare. Cămătarii, în vizorul poliției! Peste 60 de persoane, duse la audieri – VIDEO

Descinderi de amploare. Cămătarii, în vizorul poliției! Peste 60 de persoane, duse la audieri - VIDEO (sursa foto: captură video)

Se fac percheziții în județul Satu Mare. Descinderile vor fi urmate de zeci de audieri.

Încă de la primele ore ale zilei de joi, 27 mai, polițiștii au ieșit pe teren. E vorba despre o acțiune ce vizează suspecți de camătă și șantaj.

Șir de mașini ale poliției și jandarmeriei

Din câte se poate vedea din imagini, mai multe mașini de poliție și ale jandameriei s-au îndreptat către adresele unde se derulează perchezițiile.

„În cursul acestei dimineți, 27 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, efectuează 11 percheziții domiciliare, în județul Satu Mare, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă și șantaj”, s-a comunicat din direcția Poliției Române.

Zeci de mandate de aducere pentru audieri

Pe lângă percheziții, se vor pune în aplicare nu mai puțin de 65 de mandate de aducere, iar persoanele bănuite în acest caz vor fi duse la sediul Poliției, pentru audieri.

IGPR a mai anunțat că suportul de specialitate este asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română. La acțiune participă și jandarmi, dar și polițiști de la investigații criminale. „La activitate participă polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului Criminalistic și Biroului pentru Protecția Animalelor.

La acțiune participă și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare”, s-a mai transmis în comunicatul IGPR.