AcasăJUSTIȚIEDecizie bombă pentru judecătorul Ion-Tudoran: Sentința civilă din dosarul Băneasa, ANULATĂ!

Decizie bombă pentru judecătorul Ion-Tudoran: Sentința civilă din dosarul Băneasa, ANULATĂ!

Situație controversată la Tribunalul București: o acțiune civilă de constatare a stării de inapt a judecătorului Ion-Tudoran a fost „împinsă” la secția ...conflicte de muncă

O informație cu adevărat explozivă vine de la Înalta Curte și vizează hotărârea pe latură civilă din ultra-cunoscutul dosar Băneasa. O veritabilă lovitură încasată de fostul judecător de la Curtea de Apel București, Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran, și în același timp o victorie pentru afaceristul Puiu Popoviciu, aflat actualmente la Londra.

Instanța Supremă a decis vineri anularea sentinței pe latura civilă din dosarul Băneasa – a cărei motivare, după cum Național adusese deja în atenția opiniei publice, fusese redactată de la Psihiatrie – și retrimiterea cauzei, pentru rejudecare, la Curtea de Apel București. Totodată, a fost desființată și executarea măsurilor asigurătorii dispuse anterior de instanță.

MINUTA de la ICCJ sună astfel:

“46/1/2020 – Admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, de inculpatii Diaconescu Stefan, Petrulian Gheorghe, Popoviciu Gabriel-Aurel, Luican Ion Mihai Florin, Alecu Ioan-Niculae, Toader Gabriel Rasvan, Bejenaru Andrei-Mihai, Minea Lizeta, de partile civile Universitatea de stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti, Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice, de partile responsabile civilmente SC Baneasa Rezidential SRL, SC Baneasa Business and Technology Park SA, SC Baneasa Investments SA, precum si de partile interesate Ikea Romania SA, BRD Groupe Societe Generale SA, Carrefour Romania SA, Unicredit Bank SA, Alpha Bank Romania SA, NBG Bank Malta Limited, Societe Generale, Unicredit SPA Italia si Domus-Mex SRL impotriva sentintei penale nr.267/F din data de 28 decembrie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia I penala, in dosarul nr. 4445/2/2016. Desfiinteaza sentinta penala apelata si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta, respectiv la Curtea de Apel Bucuresti. Desfiinteaza formele de executare a masurilor asiguratorii luate prin sentinta penala atacata. Respinge, ca ramase fara obiect, cererile de ridicare a masurilor asiguratorii luate prin aceeasi sentinta. Respinge, ca nefondate, cererile de ridicare a masurilor asiguratorii instituite in cursul urmaririi penale in dosarul nr. 206/P/2006, pe care le mentine. Respinge, ca tardiv, apelul declarat de inculpatul Todiras Ioan impotriva aceleiasi sentinte penale. Obliga pe apelantul inculpat Todiras Ioan la plata sumei de 100 lei, cheltuieli judiciare catre stat. Restul cheltuielilor judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Respinge, ca nefondate, cererile apelantelor parti interesate BRD Groupe Societe Generale SA si Societe Generale de obligare a partilor adverse la plata cheltuielilor judiciare. Onorariul cuvenit aparatorilor desemnati din oficiu pentru apelantii inculpati Minea Lizeta si Todiras Ioan, in cuantum de cate 868 lei, se platesc din fondul Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 12 iunie 2020”.

„Reușita” lui Ion-Tudoran: Motivare de 81 de pagini din SANATORIU!

Se aflase deja că, potrivit documentelor aflate la instanță, trecuseră peste 10 luni de la pronuntarea soluției în dosarul civil Baneasa, până ce fostul judecator Corneliu-Bogdan Ion-Tudoran să motiveze – nu oricum, ci pe 81 de pagini și în timp ce se afla în sanatoriu – soluția în această cauză.

Cu decizie pensionare emisă din anul 2009, judecătorul Ion-Tudoran a mai profesat încă 10 ani

După cum Național dezvăluia recent, un alt aspect unic până acum în România ieșise la iveală. Documente oficiale conduc spre ideea că judecătorul Corneliu Bogdan Ion-Tudoran s-ar fi pensionat de la Curtea de Apel București încă din luna martie a anului 2009!!! Dar ar fi continuat să profeseze ca magistrat încă 10 ani și șapte luni, până la 22.08.2019, când a demisionat fără preaviz, pe loc. Deși avea decizia de pensionare 189600/12.03.2009, Ion-Tudoran a împărțit dreptatea încă un deceniu, având aspirații să ajungă judecător la Înalta Curte de Casație. Ceea ce face ca recentele lui internări prin spitale de psihiatrie să pară, de fapt, pe deplin justificate. Căci numai grave tulburări psihice ar fi putut să determine un magistrat să își obțină în 2009 pensia de serviciu, dar să continuie să profeseze până în 2019, riscând astfel să arunce în aer toate pronunțările în dosarele penale repartizate.

Citiți și:

Curtea de Apel București, eroare judiciară halucinantă. Judecătorii au inventat donații de terenuri

De frica sechestrului, judecătorul Ion-Tudoran și-a lichidat toate depozitele bancare

Sub ancheta Justiției. Rețeaua medicilor judecătorului Ion-Tudoran

Judecătorul Ion -Tudoran, protejat de condamnatul Văduvan și familia penală Buricea

Aventurile fostului judecător Ion-Tudoran: Tratat pentru diaree la Obregia, internat pentru pierderea apetitului sexual la Predeal

Gata, se prabuseste si dosarul Popoviciu!

„Fratia Judecatorilor” il termina pe Puiu Popoviciu!

author avatar
Andrei Coman
997 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger