AcasăJUSTIȚIEDe ce şoferul drogat de la 2 Mai riscă închisoare pe viaţă....

De ce şoferul drogat de la 2 Mai riscă închisoare pe viaţă. Ce le-au spus părţile vătămate anchetatorilor

Vlad Pascu, şoferul drogat de la 2 Mai care a provocat accidentul rutier în urma căruia au murit 2 oameni, iar alţi tineri au fost internaţi în spital, riscă închisoare pe viaţă.

Rudele victimelor accidentului de la 2 Mai solicită schimbarea încadrării juridice a faptelor comise de şofer.

Vlad Pascu, judecat pentru omor calificat?

Avocatul rudelor victimelor solicită Parchetului să constate că infracțiunea săvârșită este una cu intenție directă și ca atare încadrarea faptei lui Vlad Pascu ar trebui schimbată din ucidere din culpă în omor calificat și tentativă la omor calificat. În acest caz Vlad Pascu risca închisoarea pe viață.

Părinții, sora și bunicii Robertei, tânăra ucisă de șoferul drogat Vlad Pascu în localitatea 2 Mai, precum și părinții tinerilor răniți în același accident solicită prin avocatul care îi reprezintă schimbarea încadrării faptei într-una mult mai gravă.

Nu poate scăpa „ieftin”!

„Având în vedere particularătățile situației de fap, considerăm că se impune analizarea fatptică sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor calificat (față de persoanele decedate), respectiv infracțiunii de tentativă la omor calificat (față de persoanele vătămate) fiind necesară schimbarea încadrării juridice”, se arată în documentul înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Deocamdată, Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă, însă avocații victimelor cer ca el să fie pedepsit pentru omor calificat.

De altfel, specialiștii spun că pentru tânărul de 19 ani s-a închis orice portiță care ar fi putut să îl scape de o pedeapsă usturătoare.

author avatar
Andrei Ștefan