AcasăJUSTIȚIEDe ce au redeschis judecătorii dosarul "10 august"? A venit motivarea Instanţei...

De ce au redeschis judecătorii dosarul „10 august”? A venit motivarea Instanţei (VIDEO)

10-august-demonstratieDe ce au redeschis judecătorii dosarul "10 august"? A venit motivarea Instanţei

Dosarul „10 august” se judecă din nou, de la zero. DIICOT a clasat anul trecut dosarul deschis împotriva foștilor șefi ai Jandarmeriei din 10 august. Giorgiana Hosu, fosta șefă a instituției, a revenit asupra deciziei și a solicitat redeschiderea.

Curtea de Apel București a comunicat astăzi, 4 iunie, hotărârea din dosarul redeschiderii anchetei privind violențele din 10 August 2018, la solicitarea victimei Ioan Crăciuneanu.

Judecătorul Ciprian Alexandru Ghiță de la Curtea de Apel București, care a dispus redeschiderea dosarului „10 august”, argumentează că DIICOT a clasat dosarul fără audierea niciunei părți implicate, iar Parchetele Militare sunt cele care trebuie să stabilească tipul de muniție folosit, se arată în motivarea deciziei instanței făcută publică de către organizația Declic.

DIICOT nu a audiat victimele

Vor continua, aşadar, cercetările în privința foștilor șefi ai Jandarmeriei care au dispus intervenția în forță pentru evacuarea Pieței Victoriei în timpul protestelui diasporei din 10 august 2018. Dosarul a fost inițial clasat de către DIICOT.

Din examinarea dosarului de urmărire penală, rezultă că procurorul D.I.I.C.O.T. nu a audiat nicio persoană vătămată, niciun suspect și niciun martor (cu excepția martorilor Dan Carmen Daniela, Cliseru Speranța, Bădulescu Aurelian, Mastan Alin Ionel).

Cu toate că suspecţii nu au dat declaraţii, iar percheziţia terminalelor mobile nu a putut fi efectuată, nu au fost solicitate de catre procurorul D.I.I.C.O.T. mijloace de probă de natură tehnică si nu s-au obtinut datele de trafic şi de localizare, prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice, pentru a se clarifica existenţa comunicărilor între suspecţi”, sună motivarea Curții de Apel București, care a decis reluarea anchetei 10 august.

author avatar
Andrei Ștefan
440 afisari

1 COMENTARIU

  1. Unde sunt toti fandositii astia cand au inceput sa dispara drepturile omului in WC-ul PNL USR UDMR PSD?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...
proger