AcasăJUSTIȚIEDaune materiale-recod pe care le va plăti Primăria Mediaş din cauză că...

Daune materiale-recod pe care le va plăti Primăria Mediaş din cauză că o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân

caineDaune materiale-recod pe care le va plăti Primăria Mediaş din cauză că o fetiţă a fost muşcată de un câine fără stăpân

Tribunalul Sibiu a decis că municipiul Mediaş trebuie să plătească daune morale în valoare totală de 12.000 de euro unei fetiţe de 10 ani care în urmă cu aproape doi ani a fost muşcată de un câine comunitar, în timp ce se întorcea de la şcoală şi 5000 de euro rudelor acesteia.

Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare.

17000 de euro daune obţinute pentru copilul si familia ei care au trecut prin momente teribile: copilul a fost muşcat, iar mama a pierdut sarcina de 20 de săptămâni din cauza şocului suferit.

Primăria Mediaş nu şi-a asumat niciun moment răspunderea încercând să dea vina pe părinţi pentru incident”, a transmis IREC.

Fetiţa se întorcea de la şcoală

Episodul a avut loc în anul 2019, într-o zi în care fetiţa se întorcea de la şcoală. S-a întâmplat în apropierea blocului în care locuieşte familia sa.

Astfel, completul de la Tribunalul Sibiu a decis că primarul municipiului Mediaş, care a fost reclamat alături de unitatea administrativ teritorială, este „persoană fără calitate procesuală pasivă” şi, în concluzie, soluţia a fost pronunţată doar raportat la unitatea administrativ teritorială municipiul Mediaş. IREC anunţă că va face toate eforturile ca la apel să îl tragă la răspundere directă şi personală pe primarul municipiului Mediaş, pe baza unui precedent stabilit tot de asociaţie în anul 2020.

Avocata consideră că daunele materiale sunt, oricum, nesemnificative: „Din perspectiva cuantificării daunelor, deşi mari faţă de media obişnuită, raportat la suferinţa generata de incidentul în sine, apreciez că este nesemnificativă”.

author avatar
Andrei Ștefan
263 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger