AcasăJUSTIȚIEDaniel Tudorache cere anularea cauțiunii de 1 milion de euro: „Nu am...

Daniel Tudorache cere anularea cauțiunii de 1 milion de euro: „Nu am de unde plăti, arestați-mă!”

Daniel TudoracheDaniel Tudorache cere anularea cauțiunii de 1 milion de euro: „Nu am de unde plăti, arestați-mă!”

Fostul primar PSD al Sectorului 1, Daniel Tudorache, și partenera acestuia, Adina Tudorache, au ajuns vineri dimineață la Tribunalul București, unde s-au tranșat contestațiile acestora împotriva măsurii controlului judiciar pe cauțiune impuse de DNA.

Tudorache a spus că preferă să fie arestat decât să plătească o asemenea cauțiune, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de G4Media.ro.

Fostul edil al Sectorului 1 este acuzat de DNA de complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani. Cauţiunea stabilită pentru controlul judiciar este de un milion de euro, o sumă, se pare, prea mare pentru Tudorache, care susţine că nu dispune de o asemenea sumă.

Cauţiunea pentru Adina Tudorache, partenera sa, a fost stabilită la 200.000 de euro.

La ieşirea de la audieri, avocatul lui Daniel Tudorache a precizat că este vorba despre două dosare – unul care vizează achiziţiile de tablete, care, din punctul său de vedere, „au fost complet legale”, iar în celălalt „sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006 – 2007”.

La DNA a fost audiată de procurori şi fosta soţie a lui Dan Tudorache şi încă o persoană, după cum a precizat avocatul.

Ce acuzații îi aduce DNA

Procurorii susțin că un apropiat al primarului ar fi cerut și primit de la un om de afaceri un comision de 10% din valoarea contractului cu o instituție aflată in subordinea Primăriei Sector 1, pentru a garanta plata la timp a facturilor și actualizarea tarifelor practicate de firma omului de afaceri. Apropiatul primarului ar fi primit 105.000 lei numerar. DNA arată că „există suspiciunea rezonabilă că Daniel Tudorache ar fi fost principalul beneficiar al sumelor primite de persoana din anturajul său”.

author avatar
Andreea Vlad