AcasăJUSTIȚIEDai prin gropi şi câştigi! CNAIR, obligată să despăgubească un șofer care...

Dai prin gropi şi câştigi! CNAIR, obligată să despăgubească un șofer care s-a răsturnat cu mașina

Un bărbat din Ialomița, rănit în urma unui accident provocat de o groapă nesemnalizată pe un drum național din județ, a câștigat în instanță procesul intentat CNAIR, după o luptă de 2 ani.

Accidentul rutier s-a petrecut în anul 2020, pe DN3B Fetești-Chirana.

Cum s-a întâmplat accidentul?

Şoferul care, în cele din urmă, a câştigat procesul a încercat să depășească un autoturism care circula în fața sa și a intrat într-o groapă nesemnalizată. În urma coliziunii, el s-a răsturnat cu mașina pe câmp.

După accident a fost preluat de ambulanță și transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Andrei» Constanța.

La un an distanță de la producerea accidentului, bărbatul a deschis o acțiune în instanță prin care a solicitat despăgubiri administratorului drumului respectiv, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

La momentul producerii accidentului, șoseaua se afla într-o stare avansată de degradare.

Ce au decis judecătorii?

Judecătorii au stabilit că, într-adevăr, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere se face vinovată de producerea accidentului rutier din cauza faptului că nu a întreținut corespunzător drumul public pe care îl avea în administrare.

Instanța a obligat CNAIR să să plătească reclamantului echivalentul în lei al sumei de 1.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale, precum şi echivalentul în lei al sumei de 15.000 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale, ca urmare a vătămării corporale suferite.

256 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri

Imagini spectaculoase, de Ziua Națională. Fenomenul surprins pe cer, la Alba Iulia – VIDEO

Fenomen optic spectaculos pe cerul României, chiar de Ziua Națională! Imaginile au fost surprinse la Alba Iulia.Un curcubeu a apărut pe cerul orașului Alba...

Șofer ucrainean, prins când încerca să intre în România pe la Giurgiu, conducând băut. Cât arăta etilotestul

Un șofer ucrainean a intrat în atenția polițiștilor giurgiuveni. S-a întâmplat la primele ore ale zilei de vineri, 1 decembrie.Un cetăţean ucrainean de 46...