AcasăJUSTIȚIECUTREMUR provocat de Justiţie: judecătorii, fără milă! Hrebenciuc, Laura Georgescu şi "Pinalti",...

CUTREMUR provocat de Justiţie: judecătorii, fără milă! Hrebenciuc, Laura Georgescu şi „Pinalti”, închisoare cu executare!

dosarul Giga TVCUTREMUR provocat de Justiţie: judecătorii, fără milă! Hrebenciuc, Laura Georgescu şi "Pinalti", închisoare cu executare!

Judecătorii Curții de Apel București au luat o serie de decizii fără milă, îndosarul „Giga Tv”. Astfel, Viorel Hrebenciuc, Laura Georgescu şi Gheorghe Ştefan (Pinalti) au fost condamnaţi la închisoare cu executare.

Judecătorii CAB au respins apelurile formulate de Viorel Hrebenciuc și Laura Georgescu și au menținut decizia Tribunalului București în cazul celor doi. Curtea de Apel București amânase, în 20 august, pentru a treia oară, luarea unei decizii definitive în dosarul „Giga Tv”, în care fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc fusese condamnat la închisoare cu executare.

Ce pedepse au dictat judecătorii?

Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, de Tribunalul Bucureşti, la finalul anului 2019, la 3 ani închisoare cu executare în dosarul Giga TV. În acelaşi dosar, fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului Laura Georgescu a fost, la rândul său, condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

Și fostul primar al municipiului Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan a primit 3 ani şi 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare cu suspendare.

Care este istoricul dosarului?

HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru în Comitetul Executiv Național al unui partid (organ de conducere și de decizie al partidului), pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid,

ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, și

IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid.

Astfel, cei inculpaţi în acest dosar, acuzaţi de fapre de corupţie, şi-au aflat, azi, pedepsele.

author avatar
Andrei Ștefan