AcasăJUSTIȚIECurtea Supremă, sentință fără precedent. „ Este un avertisment pentru toată lumea”

Curtea Supremă, sentință fără precedent. „ Este un avertisment pentru toată lumea”

sentinta

Magistrații de la Curtea Supremă din Italia au dat recent, o sentință care a șocat pe toată lumea.

Potrivit magistraților italieni, părinții tinerilor adulți nu sunt obligați să mai dea bani copiilor lor pentru ca aceștia să se poată întreține.

Decizia a fost dată într-un proces intentat părinților săi de un profesor de muzică angajat part-time.

Acesta considera că părinții sunt obligați să-l ajute financiar în continuare, întrucât veniturile de 20.000 de euro anual nu-i permiteau să se întrețină singur.

În apărarea reclamantului, avocatul acesteia a spus că este dificil ca tinerii să-și găsească un loc de muncă potrivit pregătirii și așteptărilor lor profesionale.

Răspunsul uni magistrate a venit prompt: „Copilul (adult) trebuie să caute în mod activ un loc de muncă pentru a-și asigura un trai independent”.

În primă instanță, un judecător din Toscana hotărâse că reclamantul are dreptul la o indemnizație lunară de 300 de euro de la părinții săi.

Copiii cu dizabilități beneficiză justificat de o protecție specială în sistemul judiciar italian, dar sprijinul financiar al părinților „nu poate continua la nesfârșit” dacă nu este vorba despre astfel de cazuri, a explicat judecătoarea Giancola.

Avocatul Gian Ettore Gassani a salutat decizia instanței.
„Este o sentință culturală, pedagogică, este un avertisment pentru toată lumea din această țară”, a spus Gassani.

Lege nouă pentru „bamboccioni”

Potrivit statisticilor, în Italia sunt foarte multe procese pe această temă.

„Sunt sute de mii de cazuri similare, adăugând că una din trei cereri de divorț e legată de sprijinul financiar acordat copiilor adulți ai cuplului”, a spus avocatul.

Curtea Supremă „a pus niște limite, pentru a evita solicitarea de sprijin financiar și de către copiii care au trecut de 40 de ani”, a spus avocatul.

Fenomenul este atât de obișnuit în Italia, încât fostul premier Mario Monti i-a poreclit „bamboccioni”, sau „bebeluși mari”, pe tinerii italieni care încă locuiesc cu părinții, deși au trecut de 30 de ani.

„Tinerii italieni trebuie să fie mai curajoși, trebuie să găsească voința de a-și asuma riscuri, dar acest lucru este dificil dacă mama lor le aduce cafeua la pat în fiecare dimineață”, a mai spus Gassani, potrivit stirileprotv.ro.

author avatar
Eli Dan Davidescu
404 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger