AcasăJUSTIȚIECurtea de Apel Iaşi a dat decizia definitivă în cazul lui Dumitru...

Curtea de Apel Iaşi a dat decizia definitivă în cazul lui Dumitru Buzatu. Poate pleca liber?

Curtea de Apel Iași a judecat, vineri, contestaţia lui Dumitru Buzatu la arestul preventiv. Magistraţii au descis, definitiv, că fostul preşedinte al CJ Vaslui rămâne în arest.

Curtea de Apel Iași a respins, astfel, contestația lui Buzatu la decizia Tribunalului Vaslui de arestare preventivă.

Şi expertul rămâne în arest

Aceeași decizie a fost luată de Curtea de Apel Iași și în cazul expertului Radu Judele. Tribunalul Vaslui a decis sâmbătă (23 septembrie) arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Dumitru Buzatu, în dosarul în care este acuzat de procurorii anticorupţie că a primit drept mită suma de 1,25 milioane de lei de la un om de afaceri a cărei societate efectua lucrări la drumul strategic Bârlad – Laza – Codăeşti.

„În perioada 8 mai – 7 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziţie publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul Judeţean Vaslui şi care avea ca obiect reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din judeţul Vaslui, astfel încât contractul să se deruleze în bune condiţii (plată facturilor).

În context, la data de 22 septembrie, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, preciza DNA.

Buzatu luase banii marcaţi de DNA

Fostul PSD-ist primise 2.500 de bancnote de câte 500 de lei, marcate de către anchetatori pentru realizarea flagrantului. Banii primiţi drept mită erau pentru un contract din fonduri europene.

Buzatu a luat personal banii marcaţi de DNA şi aflaţi într-o valiză. El a pus valiza în portbagajul unui autoturism al instituţiei, fiind prins două ore mai târziu.

677 afisari

5 COMENTARII

  1. ala nici n-a pus mana pe bani. pun si eu o sacosa de bani pe care scriu cu cerneala simpatica „mita” in masina unui judecator. credeti ca il aresteaza. nici macar nu mai vad banii.

  2. Ciolacu face ordine la „etajele inferioare” ia sa faca ordine un pic si la etajul de sus, in legislatie.Doar 2 mandate pentru presedintia consiliului judetean.Gata cu baronii.

  3. Poate pățește pesedistul asta ce a pățit judecătorul Mustață! Prea e cusuta cu ața alba! Nu se uita nimeni în geanta grena din stg portbagaj care peste două ore devine neagra și se muta in dreapta? Nu caută nimeni să vadă cine este Transmir și de ce a făcut acest joc sinucigaș?!?! Ce contracte ar mai primi Savin in acest context? Cat de bou a putut fi, sa-,și taie creanga de sub picioare sieși, și întregii familii? Așa bou, mai rar!

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri