AcasăJUSTIȚIECurtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe criminalul de la Caracal,...

Curtea de Apel Craiova l-a condamnat definitiv pe criminalul de la Caracal, Gheorghe Dincă: 30 de ani de închisoare!

Curtea de Apel Craiova a decis, marţi, în cazul Caracal, condamnarea definitivă a inculpatului Gheorghe Dincă, la 30 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Craiova a respins ca nefondate apelurile formulate de părţile civile Măceşanu Tudoriţa Mariana şi Măceşanu Ion, împotriva sentinţei penale nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţate de către Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020, şi a admis apelurile formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Direcţia Teritorială Olt şi părţile civile Mocanu (fost Melencu) Monica Georgeta, Iordache Stelian, Ciobanu (fostă Iordache) Cătălina Constanţa, Negroiu Roxana Ionelia împotriva aceleiaşi sentinţe.

Ce a decis Curtea de Apel Craiova?

Desfiinţează în parte sentinţa penală nr. 134 din data de 23.09.2022, pronunţată de Tribunalul Olt în dosarul nr. 54/104/2020 şi rejudecând:

Descontopeşte pedeapsa principală rezultantă de 30 de ani închisoare, pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi şi pedepsele accesorii aplicate inculpatului Dincă Gheorghe în pedepsele componente pe care le repune în individualitate.

În baza art. 396 alin. 1 şi 2 C. proc. pen. condamnă inculpatul Dincă Gheorghe la pedeapsa de 30 de ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat”, se menţionează în decizia Curţii de Apel Craiova.

Reamintim că, la începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie 2019 şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale.

De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie 2019, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

author avatar
Andrei Ștefan
340 afisari

16 COMENTARII

  • Maxtor…treaba e alta…nu au „corp delict”…cadavru sau cum se spune…urme biologice…ceva…in „cazul elodia” au gasit niste sange sub un strat proaspat de zugavreala…macar era ceva…pare inca un numar jalnic al „oamenilor legii”…e acelasi tipar/calapod/pattern/model…de astea doua fete au zis unii ca ba a vazut-o pe una in italia…ba alta e in turcia…acolo e si pedofilie probabil…baza de la deveselu…au aparut in presa din 2011…poti cauta…de fapt…stai ca am cautat…
   Unde duc proxeneţii fetele răpite din Caracal! / Afaceri de milioane de euro, cu minore De Redactia Spynews.ro. Publicat pe 31.07.2019 la 13:21 Actualizat pe 31.07.2019 la 13:30
   Traficanţii de carne vie care „operează” în judeţul Olt şi care, acum, sunt suspectaţi că ar fi comandat răpirea fetelor din Caracal, au nişte destinaţii bine stabilite, de ani buni.
   Traficanţii de carne vie care „operează” în judeţul Olt şi care, acum, sunt suspectaţi că ar fi comandat răpirea fetelor din Caracal, au nişte destinaţii bine stabilite, de ani buni.
   Conform procurorilor DIICOT care în 2012 au destructurat o reţea de proxeneţi ce acţionează în Caracal şi localităţile învecinate, aceştia au racolat, la momentul respectiv, peste 150 de tinere, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, provenind din judeţele Olt, Dolj, Vâlcea, Argeş, Teleorman şi Gorj. „Victimele erau transportate în Italia şi obligate la practicarea prostituţiei în oraşul Milano şi în zonele adiacente, sumele de bani obţinute fiind predate învinuiţilor. Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională suma de peste 2.000.000 de Euro”, preciza DIICOT, în urmă cu şapte ani.
   O altă reţea care răpea fete din Olt era condusă de interlopul Marian Stoica, din Giurgiu. „În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, inculpatul Stoica Marian, din municipiul Giurgiu, inculpaţii au racolat, prin ameninţări şi violenţe, peste 50 de victime, majore si minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea. Victimele erau exploatate sexual, prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia – regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în municipiul Bucureşti. O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin promisiunea asigurării unor locuri de muncă în Italia iar altele au fost preluate, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro, sau răpite prin violenţă, din locuri publice, de către membrii grupării”, explicau procurorii DIICOT, tot în 2012.
   Interesant, modul de operare al acestei reţele pare tras la indigo cu felul în care a acţionat presupusul criminal Gheorghe Dincă, alias Popicu. După ce, în urma percheziţiilor, anchetatorii nu au găsit trupurile neînsufleţite ale Alexandrei şi Luizei, fetele care ar fi fost ucise de Popicu, s-a lansat ipoteza că acestea ar fi fost răpite de acesta pentru a fi vândute „peştilor” care scot la produs fete în Italia.
   O altă reţea de proxeneţi care acţiona în Caracal era condusă chiar de angajaţi ai Ministerului de Interne. Potrivit procurorilor, un angajat ISU Olt, în vârstă de 43 de ani, avea rolul de a racola fetele. El a reușit să atragă eleve de la Colegiul Tehnic Matei Basarab și Colegiul Național Ioniță Asan din Caracal și din echipa locală de handbal. „Când refuzau să practice prostituția în folosul membrilor grupului infracțional, erau șantajate cu publicarea imaginilor înregistrate pe site-urile de profil de pe internet și cu prezentarea imaginilor părinților minorelor și tinerelor, precum și comercializarea acestora în zona unităților de învățământ la care acestea studiau”, au notat procurorii DIICOT în rechizitoriu. Anchetatorii au mai stabilit că angajatul de la ISU era în legătură cu alți doi proxeneți cunoscuți pentru agresivitatea lor. Raporturile sexuale aveau loc la domiciliul unuia dintre ei, în două hoteluri din Caracal sau în autoturismele clienților. În urma unor descinderi care au avut loc în aprilie 2012, când s-a lansat ancheta, au fost audiate 21 de persoane, dintre care șase în calitate de învinuiți.
   „Ancheta a scos la iveală faptul că între clienții fetelor se numărau oameni de afaceri români, militari americani încartiruiți la baza de la Deveselu, unde sunt amplasate elemente ale scutului antirachetă, și cetățeni asutrieci, care se află în județul Olt pentru lucrări hidrotehnice. Conform anchetei, una dintre eleve a relatat că a întreținut peste 500 de raporturi sexuale cu austrieci veniți în Olt pentru lucrări hidrotehnice și că ea și celelalte victime erau plătite cu sume cuprinse între 70 și 400 de lei. Cea mai mare parte din bani ajungea în schimb la proxeneți. Faptele s-au petrecut în intervalul ianuarie 2011 – ianuarie 2012, iar ofițerul de la ISU Olt era cel care le plasa pe fete, el fiind în legătură cu o rețea de proxeneți cin Caracal”, scria Curentul, în 2012.
   https://spynews.ro/actualitate/stiri-interne/unde-duc-proxenetii-fetele-rapite-din-caracal-afaceri-de-milioane-de-euro-cu-minore-206350.html

   • Adauga si faptul ca in perioada respectiva erau in Caracal mai multi agenti SRI si DGIA decat interlopi. Si nu i-a intrebat nimeni nimic. Oare de ce? E bine ca au fost condamnati. In rest e farsa judiciara.

 1. Poate ii da un judecator de la bulau una mai sanatoasa sa scapam de acest juvete criminal, nu sa stea 30 de ani la mancare si somn pe moca.

 2. Acarul Paun.Fara cadavru nu exista crima.Asta e regula de capatai a justitiei adevarate.L-au condamnat ca se grabeau la greva.Nu ii mai satura nici 5000 de euro salariu sau pensie lunar.

 3. SI TOTUSI…..DACA RAPESTI O PERSOANA….SI ARUNCI VREO DOI DINTI IN CURTEA CUIVA….INSEAMNA CA RESPECTIVUL E CRIMINALUL?…..NU..INSEAMNA CA SISTEMUL A CONDAMNAT UN IDIOT…PENTRU CA FIRELE DUC PREA SUS…

  • TRAFICANTII REALI DE PERSOANE-FRATII TATE…FRATII CAMATARI…BIVOLARU…TOTI ERAU PROTEJATI DE SERVICII…UM0215 IN SPECIAL

  • Firele duc la trafic de carne vie la care Romania e campiona Ioropii! Peste 80 % din fetele ,minorele si femeile teraficate pt. sex in Ioropa sint din Romania si asta imediat ce am intrat in UE! multzumita tzi gganului jegos adrian nascase 4 case si ciiteva miliarde $ mita de la firmele straine din privatizarile ilegale! Apoi a vnt marinaru betziv de petrov, care a distrus,transporturile,CFR, nave,tot, apoi justitia,sanatatea si oamenii de afaceri romani prin infiintzarea DNA. Betzivanu marinar petrov in dec.1989 era secretar de stat in min.Transporturilor, cu rang de ministru, deci el stiia ce sa puna si cum pe butuci acolo, ceea ce a si facut! Nivelarea tarii cu buldozerul ia revenit lu sassu mut,dulapu imbogatit prin ,,meditatii” cu casele luate cu acte false cind a fost primar la care lua chirii peste 500.000$ pe an.

  • Asta e victima pestilor securisti care il foloseau sa faca trafic de copii pentru securistii pedofili satanisti si sa ii vinda pentru organe!!! Anual dispar din Romania cam 4000 de copii furati de mafia de stat criminal care ii vinde la pedofili, statul e cel mai mare grup infractional mafiot si terorist!!!
   mediocrul maciuca e un securist mercenar asasin si santajat de satanisti la citi a omorit in Afghanistan si a facut trafic de opium acolo, acest bilbiit analfabet e retardat psihic, uitati cum vorbeste de aceea analfabetii au pica pe profesori!

 4. Asta e victima pestilor securisti care il foloseau sa faca trafic de copii pentru securistii pedofili satanisti si sa ii vinda pentru organe!!! Anual dispar din Romania cam 4000 de copii furati de mafia de stat criminal care ii vinde la pedofili, statul e cel mai mare grup infractional mafiot si terorist!!!
  mediocrul maciuca e un securist mercenar asasin si santajat de satanisti la citi a omorit in Afghanistan si a facut trafic de opium acolo, acest bilbiit analfabet e retardat psihic, uitati cum vorbeste de aceea analfabetii au pica pe profesori!

  • Analfabetii si descrieratii aserviti ajung sa-i pupe in kwr pe “maestrii” masoni la ritualurile de “initiere” si sa devina unelte ale masoneriei impotriva lumii libere.

 5. & ,,Femeie din Mehedinți, în comă după ce a fost bătută de patron: „A încuiat-o în birou şi a nenorocit-o cu toporul” / Motivul halucinant al bărbatului” ,?

 6. Bravo justitie romana! Ati desfiintat pedeapsa de 30 de ani ca sa dati alta tot de 30 ani intermediarului, ca nu carecumva sa se ajunga la amerikkanii de la Deveselu! Va meritati pensiile speciale acordate cu marinimie de statul roman condus de amerikkani!

  • Nelule, du-te şi vorbeşte cu ei, poate desfac dreaq scutul.
   da’ trebuie şi tu să te speli….pui șosete curate, etc.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri