AcasăJUSTIȚIECurg procesele pentru "Petrov". Traian Băsescu, anchetat acum de Parchetul General!

Curg procesele pentru „Petrov”. Traian Băsescu, anchetat acum de Parchetul General!

traian basescu iodCurg procesele pentru "Petrov". Traian Băsescu, anchetat acum de Parchetul General!

Parchetul General a anunțat că a deschis un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații. Anunțul a fost făcut de Grupul de Investigații Politice, condus de Mugur Ciuvică.

În 23 martie 2022, Înalta Curte a menținut decizia Curții de Apel, hotărând, definitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea.

Băsescu a minţit că n-a colaborat cu Securitatea

Pe 31 martie 2022, Parchetul General ne-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declarațiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații”.

Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Parchetul General ar trebui să constate că Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european.

În 13 iulie 2020, GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, când a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European.

Toate aceste declarații sunt false.

În 24 iulie 2020, în urma sesizări GIP, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a început urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații săvârșite de Traian Băsescu în dosarul 112/P/2020.

În 20 septembrie 2019, Curtea de Apel București a constatat calitatea lui Traian Băsescu de colaborator al Securității. Judecătorul a stabilit că Băsescu – Petrov „a denunţat activităţi sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist, iar furnizarea informaţiilor a vizat îngrădirea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului.

În 23 martie 2022, Înalta Curte a menținut decizia Curții de Apel, hotărând, definitiv, că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea”, se arată într-o postare pe Facebook a Grupului de Investigaţii Politice (GIP).

author avatar
Andrei Ștefan
808 afisari

7 COMENTARII

    • macar aparenta sau o masa critica altfel disolutia si raman gradatii fara izmene de asta mai misca ceva

  1. Voi ganditi cand scrieti? Dupa atatia ani de la fals in declaratii faptele se prescriu//singurele care nu se prescriu sunt crimele dar nici alea nu-l deranjeaza ca e protejat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger