AcasăJUSTIȚIECu Marcel Vela la MAI, România a ajuns raiul infractorilor

Cu Marcel Vela la MAI, România a ajuns raiul infractorilor

Odată cu debutul pandemiei de coronavirus, în România s-au dezlănțuit și clanurile mafiote. În București au început lupte de stradă între clanuri, chiar în fața ministerului de Interne, iar poliția condusă de Vela pare prinsă pe picior greșit.

Conform Laurei Ștefan, coordonatorul activităților anticorupție pentru Expert Forum, sunt zone în România în care ”puterea statală a fost mutată în mâna clanurilor de interlopi”, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără o ”complicitate” a instituțiilor statului, în principal poliția.  ”Nu e vorba numai de o instituție, ci de un lanț întreg”, iar încrengăturile dintre politic, poliție, procurori și afaceriști cu trecut infracțional fac ca soluția pentru combaterea fenomenului crimei organizate să fie complicată,   mai spune Laura Ștefan pentru Europa liberă.

Interlopii își bat joc de lege în fața polițiștilor

Structurile MAI aflate sub comanda lui Marcel Vela sunt călcate în picioare, uneori la propriu, de interlopi. Este incredibil cum la înmormântarea lui Emi Pian s-au strâns sute de persoane fără mască, fără a respecta vreo măsură de distanțare, iar poliția s-a făcut că nu vede.

Clanul Duduianu tocmai a dat o palmă Poliției Române în frunte cu Marcel Vela. Au arătat că legea se aplică doar unora, adevărații infractori sunt intangibili.

PR-ul nu funcționează în lupta cu infractorii

Din momentul în care a fost instalat la MAI, Marcel Vela s-a ocuptat doar de PR. L-a adus pe Traian Berbeceanu șef de cabinet tot din considerente de imagine. Unde este acum Berbeceanu când este nevoie de el în lupta cu clanurile ? Mai nou, Berbeceanu este membru PNL, nu se mai bate cu interlopii.

Într-o conferință de presă desfășurată la MAI, ministrul Vela îi anunță pe interlopi că: ”suntem cu ochii pe voi”. După declarația asta este greu să ne dăm seama dacă acum se apucă poliția română să fie atentă la clanurile mafiote sau este doar o atenționare prietenească a ministrului.

Situația criminalității este scăpată de sub control, iar acest lucru a început odată cu venirea lui Vela la MAI. Dacă în martie – aprilie părea o coincidență, acum lucrurile sunt clare.

 

author avatar
Andrei Coman
677 afisari

7 COMENTARII

  1. Andrei Coman , lasa vrajeala , esti ziarist , nu e greu sa faci un minim de investigatii pentru a stabili raiul pregatit de Dragnea si gasca pentru interlopi , ti s-a pus pata pe Vela care trebuie sa scoata castanele din foc si sa reteze mustiucul infractorilor ? Cine era garda pretoriana a lui Dragnea cand aparea la tribunal ? Ha ? Ai uitat asa repede si arunci pisica in ograda altora ? Cine sunt jupani la organizatia PSD Ilfov de trebuie desfiintata ? Cine a dat nas interlopilor ?

    • In principiu e adevarat ce spui insa cat o sa mai puneti voi,lingaii regimului,placa cu greaua mostenire ca ne-am cam saturat.Puneti mana pe treaba si lasati vaicareala ca prima grija a fost sa instaurati dictatura politica medicala.Cu ajutorul PSD-ului bineinteles.Nu ii mai injurati ca va ajuta saracii din rasputeri

  2. Structurile acestor clanuri țigănești sunt formate de sute de ani!!…de când Cuza Vodă i-a dezrobit… știa Antonescu ce știa.. acum e greu să stârpești ciuma asta neagră…s-a transmis din tata în fiu hoția, nemunca, criminalitatea… singura soluție e arestarea tuturor țiganilor ,deportarea sau încartiruirea in lagăre de muncă…!!!numai așa putem vorbi de liniștea socială în țară….

    • Camarad, maresalul a propus instituționalizarea lor si nimic mai mult pentru ca deservea masina de razboi prin neascultare, nesupunere, needucare, razvratire si sfidare. Atunci risti sa pierzi lupte.

  3. Gura pacatosului adevar graieste.Velea „sta cu ochii pe ei” sa nu care cumva sa pateasca vreun necaz.Uitati-va cu cata nerusinare,Velea a mobilizat atatea forte politienesti dotate cu tehnica ultramoderna,ca sa „dea onorul” unui nenorocit de baragladina,un ghiortan care de ani de zile face avere din trafic de droguri,santaj,camatarie,tot felul de hotii chiar la drumul mare,si alte nenumarate feluri de infractiuni,dupa cum chiar politia ne-a informat.F. multe femei au fost maltratate,chiar ucise,desi aveau decizii judecatoresti de protectie,de interdictie,si pt. care politia nu a miscat un deget,invocand tot felul de motive,nu l-ea protejat.Acum pazeste zi si noapte de cateva zile o dihanie moarta,care evident,e rasul lumii,nu mai poate fi omorata.Pe banii cui faci asta musiu Velea,care este „mesajul” pe care vrei sa-l transmiti ? Iar Orban a actionat la CCR impotriva Legii care nu va mai permite idioatelor de judecatoare,care au amanti din lumea interlopa,sa achite pe banda rulanta,sau sa dea pedepse cu suspendare pedofililor,violatorilor,marind si pedepsele,iar infractiunile asupra copiilor devin imprescriptibile.Cu asta se ocupa Primul ministru al Tarii,care nu-si mai vede capul,tigarea si berea din fata din cauza pandemiei,care a lasat tara fara bani pt.pensii si alocatii.Dragi romani,dormiti linistiti,guvernul meu lucreaza zi si noapte pt. voi,dar mai intai pt.clanurile tiganesti,pt. cel ce a fost „Seful Romaniei”,Dumnezeu sa-l ierte,iar Velea sa-l pazeasca.

  4. Aici nu e vina omului. E o culpa comuna de 1% a fiecarui ministru de interne de 30 de ani ministerul cu cei mai multi ministrii.
    Eu care din respect nu am facut pomana lui tata, vad un Woodstock de interlopi. Oameni care au pierdut de covid nevoiti sa planga 2 ore ca il ingroapa, aici de 5 zile plange tara ca la Rege, desi legea spune 2 zile nu 5.Vad ca politia imparte masti si pazeste desi nu au voie decat 8 insi la inmormantare. Nici o arestare desi sunt teribili de criminali politia da amenzi in metrou la copii care au masca stramba. Vad un Velea care spune ca – suntem cu ochi pe voi-dar nu-l vede pe nepotu lui Sibiu ala sau Salam gaurit de cutit ieri de interlopi in tara. Vad o politie ce se pise in pantaloni care arunca grenada fumigena in apartamente si se arunca tineri pe balconi dar care rupe bilet de intrare la priveghi la Pian…

  5. @ Ați remarcat diferențieri majore între poliția condusă de Vela și fosta miliție, ? În ce considerați că ar putea consta diferențierile între poliția condusă de Vela și fosta miliție, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger