AcasăJUSTIȚIECristi Danileț a fost dat în judecată de propria fiică dintr-un motiv...

Cristi Danileț a fost dat în judecată de propria fiică dintr-un motiv incredibil!

Cristi Danilet se intoarce in CSM

Cristi Danileț a fost dat în judecată de fiica sa. Suma pe care fostul magistrat trebuie să o achite. În debut de 2024, judecătorul Cristi Danileț a devenit, oficial, pensionar la 48 de ani.

Fostul magistrat a fost dat în judecată de fiica lui, Gabriela Cristina, pentru că nu i-a plătit pensia de întreținere pe perioada studiilor, între anii 2020-2024.

Fiica îi cere 96.000 lei

Suma pe care judecătorul Cristi Danileț o are de plătit fiicei sale se ridică la 96.000 de lei.

Cristina Gabriela Danileț a absolvit, în 2023, Facultatea de Relații Internaționale și Studii Economice din Cluj-Napoca. Acum, aceasta l-a dat în judecată pe tatăl ei, pentru neplata pensiei de întreținere.

Potrivit articolului 499 din Codul Civil, părinții sunt obligați să îl întrețină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăși vârsta de 26 de ani.

Fostul judecător nu este la prima ”ciocnire” în justiție cu membri ai familiei sale. În anul 2007, acesta a fost acționat în instanță de soție. Apoi, în 2017 a fost dat în judecată de fiica sa cea mare, Ana Maria Danileț. Aceasta din urmă a renunțat la proces.

S-a pensionat la 48 de ani

Cristian Dănileț s-a pensionat de curând din magistratură, la vârsta de 48 de ani, având o pensie evaluată la 25.000 de lei pe lună, aceasta fiind suma vehiculată în presă.

Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură”, scria Danileţ pe Facebook, după decizia de pensionare. Acesta încasează, în prezent, o pensie de circa 25.000 de lei.

author avatar
Andrei Ștefan