AcasăJUSTIȚIECopii folosiți de dealeri în traficul de droguri. Gruparea acționa în patru...

Copii folosiți de dealeri în traficul de droguri. Gruparea acționa în patru județe

trafic de droguri

Procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat mai multe percheziții la imobile folosite de un bărbat și două femei de pe raza județelor Galați, Bacău, Vrancea și Brașov. Cele trei persoane foloseau minori pentru realizarea tranzacțiilor de droguri și încasarea banilor de la clienți.

Două persoane, un bărbat și o femeie din Galați, au fost reținute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței, cu propunere de arestare preventivă. Cea de-a treia persoană este cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile. Cei trei sunt suspectaţi că procurau şi vindeau droguri, folosindu-se şi de copii pentru realizarea tranzacţiilor.

În urma percheziţiilor au fost găsite şi ridicate documente şi medii de stocare, precum şi fragmente de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic.

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada octombrie 2018 – iunie 2020, cei trei, acţionând în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi procurat, deţinut, depozitat şi vândut aproximativ un kilogram de substanţă vegetală mărunţită, conţinând cannabinoid sintetic, folosind pentru realizarea tranzacţiilor şi încasarea sumelor de bani, persoane minore”, a precizat, joi, IPJ Galaţi, potrivit news.ro.

author avatar
Andreea Vlad