Cauta

Condamnat în baza unor acuzații falsificate, Puiu Popoviciu se va rejudeca în dosarul Băneasa. Curtea de Apel București a dispus admiterea revizuirii

Procesul prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat penal se va relua după ce Curtea de Apel București a admis cererea de revizuire a acestuia.

Deși încă de la debutul anchetei DNA, din 2009, apărătorii lui Popoviciu au susținut vehement faptul că omul de afaceri nu i-a oferit mită o sticlă de whisky și una de pălincă ofițerului de poliție judiciară Ion Motoc, Puiu Popoviciu fusese, totuși, condamnat pentru infracțiunea de dare de mită. Culmea este că, deși între timp, s-a dovedit că sticlele de băutură nu proveneau de la Popoviciu, acesta a rămas cu pedeapsa pentru dare de mită.

Anterior, în 2021, un alt complet al Curții de Apel București a stabilit că Puiu Popoviciu nu l-a mituit pe ofițerul de poliție judiciară Ion Motoc,  că sticlele de băutură nu proveneau de la Popoviciu, dar au lăsat neatinsă pedeapsa cu închisoarea de 7 ani aplicată omului de afaceri. În cadrul dosarului 5476/2/2020*, în care s-a judecat o altă cerere de revizuire formulată de Petre Pitcovici, judecătorii au apreciat că „pentru îndeplinirea condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii de luare de mită nu este importantă provenienţa bunurilor, ci scopul pentru care ele au fost date.

Din această situaţie de fapt reţinută de instanţele mai sus amintite rezultă că indiferent de la cine proveneau acele bunuri, revizuentul le-a dat în scopul ca martorul Motoc Ion să îndeplinească un act privitor la îndatoririle sale de serviciu şi anume dosarul penal în care se făceau cercetări în ceea ce-l priveşte pe Popoviciu Gabriel Aurel. Astfel, chiar dacă acele bunuri au ajuns la revizuent remise fiind de alte persoane în scopul sărbătorilor de iarnă, revizuentul le-a dat destinaţia dorită de el, şi anume acela de a-l mitui pe Motoc Ion astfel încât dosarul penal pe care acesta îl instrumenta să ia turnura dorită de cel cercetat.” (paginile 7-8 din sentința nr. 118/F/11.06.2021 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 5476/2/2020*)

Condamnarea lui Popoviciu pentru dare de mită a fost controversată, mai ales că însuși denunțătorul, Ion Motoc, a declarat în fața instanței, la termenul din 27.11.2014, că „Popoviciu nu mi-a oferit niciodată mită în mod direct sau indirect”.

Ultimele stiri

  • Noi vești despre starea de sănătate a actorului Florin Piersic. Unde se află internat marele artist
  • Simonis, despre candidatura lui Popescu Piedone. „Ar trebui să se gândească, poate, la un exit”
  • Comunicat de presă Comuna RADOVAN
  • Publicarea anuntului de autorizatie de construire intr-un ziar de larga raspandire – este necesara?
  • Marcel Ciolacu anunță toleranță zero pentru „păcănele”. Începe marea curățenie!
  • Turcescu și Gușă s-au luat la trântă cu un monstru pervers și ticălos
  • Cum riscă bucureștenii să plătească amendă chiar dacă au plătit parcarea prin SMS
  • Noua politică a UE. Populația, forțată să cumpere mașini electrice de mici dimensiuni
  • Tragedie în Călărași. O fetiță și bunica ei au murit, după ce ar fi mâncat pește
  • Șantaj energetic? Ucraina vrea ca Europa să-i păzească depozitele de gaze
  • Exit mobile version