AcasăJUSTIȚIECondamnat în baza unor acuzații falsificate, Puiu Popoviciu se va rejudeca în...

Condamnat în baza unor acuzații falsificate, Puiu Popoviciu se va rejudeca în dosarul Băneasa. Curtea de Apel București a dispus admiterea revizuirii

Procesul prin care omul de afaceri Puiu Popoviciu a fost condamnat penal se va relua după ce Curtea de Apel București a admis cererea de revizuire a acestuia.

Deși încă de la debutul anchetei DNA, din 2009, apărătorii lui Popoviciu au susținut vehement faptul că omul de afaceri nu i-a oferit mită o sticlă de whisky și una de pălincă ofițerului de poliție judiciară Ion Motoc, Puiu Popoviciu fusese, totuși, condamnat pentru infracțiunea de dare de mită. Culmea este că, deși între timp, s-a dovedit că sticlele de băutură nu proveneau de la Popoviciu, acesta a rămas cu pedeapsa pentru dare de mită.

Anterior, în 2021, un alt complet al Curții de Apel București a stabilit că Puiu Popoviciu nu l-a mituit pe ofițerul de poliție judiciară Ion Motoc,  că sticlele de băutură nu proveneau de la Popoviciu, dar au lăsat neatinsă pedeapsa cu închisoarea de 7 ani aplicată omului de afaceri. În cadrul dosarului 5476/2/2020*, în care s-a judecat o altă cerere de revizuire formulată de Petre Pitcovici, judecătorii au apreciat că „pentru îndeplinirea condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii de luare de mită nu este importantă provenienţa bunurilor, ci scopul pentru care ele au fost date.

Din această situaţie de fapt reţinută de instanţele mai sus amintite rezultă că indiferent de la cine proveneau acele bunuri, revizuentul le-a dat în scopul ca martorul Motoc Ion să îndeplinească un act privitor la îndatoririle sale de serviciu şi anume dosarul penal în care se făceau cercetări în ceea ce-l priveşte pe Popoviciu Gabriel Aurel. Astfel, chiar dacă acele bunuri au ajuns la revizuent remise fiind de alte persoane în scopul sărbătorilor de iarnă, revizuentul le-a dat destinaţia dorită de el, şi anume acela de a-l mitui pe Motoc Ion astfel încât dosarul penal pe care acesta îl instrumenta să ia turnura dorită de cel cercetat.” (paginile 7-8 din sentința nr. 118/F/11.06.2021 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I penală în dosarul nr. 5476/2/2020*)

Condamnarea lui Popoviciu pentru dare de mită a fost controversată, mai ales că însuși denunțătorul, Ion Motoc, a declarat în fața instanței, la termenul din 27.11.2014, că „Popoviciu nu mi-a oferit niciodată mită în mod direct sau indirect”.

author avatar
Catalin Manolache
1.194 afisari

47 COMENTARII

  1. DIN CAUZA LUI POPOVICIU TOT REGIMUL BIDEN SE PRABUSESTE….A DAT MILIOANE DE DOLARI SPAGA…BANI FUURATI DIN ROMANIAS…AL DREACU „NEVINOVAT”….SICTIRR

    • @CURIOSUL 2023-05-26 17:15 17:15:23
      https://jurnalist.ro/retinerea-avocatei-lui-badalau-jr-arunca-in-aer-justitia-din-giurgiu/
      Jurnalist.ro a intrat însă în posesia unor imagini mult mai interesante, după reținerea avocatei PSD-iste. De data aceasta nu este vorba de cancan, ci de lumea justiției. Iată cu cine petrecea avocata reținută vacanțe exotice și alături de cine aveau loc desfrâuri bahice.
      Doamna din imagini este nimeni alta decât președinta tribunalului Giurgiu, Adriana Pencea! Aceasta din urmă folosea un cont de Facebook cu numele Adrianna Adrianna, loc în care se găseau și fotografii în care apare alături de avocata reținută. Imediat după anunțul de ieri, atât contul judecătoarei, cât și cel al avocatei au fost închise.Asta nu înseamnă însă că fotografiile nu mai există..

  2. cind el fura sute de hectare voi scriti de o sticla de bautura voi de partea cui sinteti ? Cita demagogie.

  3. Asta e ginerele zbirului Ion Dinca zis Ion Teleaga. Umbla Teleaga cu pistolul si catusele la el si daca venea in control la intreprinderea unde erai director era clar ca erai arestat.

  4. JUSTITIA ROMANA ISI INCHIDE CONTURILE CU STAPANII EI…TERENURILE S-AU PRADUIT, ROMANIA A FOST JEFUITA, ACOLO EXISTA UN TESTAMENT AL MARTHEI BIBESCU, DESTINATIA NEPUTAND FI SCHIMBATA…ALT TEREN AL AVIATIEI UTILITARE A FOST SFETERISIT MAI DINAINTE, CU MIRON MITREA MINISTRU LA TRANSPORTURI, CU TURNATORII ELENEI UDREA, FRATII GARDEAN, CU GASCA LUI BASESCU-PETROV …IA VEDETI CINE CALARESTE MINISTERUL TRANSPORTURILOR DE ZECI DE ANI CU BATJOCURA MAXIMA: AUREL NOVAC, BASESCU, LUDOVIC ORBAN( SI IN TANDEM LA PRIMARIA BUCURESTI, TOT BASE-ORBAN)MIRON MITREA, ORBAN, IAR ACUM GRINDEANU TINE GURA SACULUI FURAT DE LA ” AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA”. CINE IL VREA PE GRINDEANU LA TRANSPORTURI, VREA SA TERMINE TREABA CU POPOVICIU SI SA PRADUIASCA AEROPORTUL OTOPENI…MIRON MITREA SE FACU CONSULTANT…LUDOVIC ORBAN INCA NU ARE SERVICIU CLAR, BASESCU ISI ASTEAPTA STATIA TERMINUS…IOANA…TESTAMENTUL MARTHEI BIBESCU OPEREAZA SI ASUPRA TERENURILOR MANASTIRII CALDARUSANI…PRADUITE SI ELE IN MARE PARTE…CAND ERA SNAGOVEANU EPISCOP DE BUCURESTI…HOTIILE DE LA TOATE NIVELURILE…

  5. a dat porunca leguma americana la licheaua de la romanka sa-i spele hotia.Nu intamplator i-a luat spaga de milioane. E tare ameriolacul mulge la greu in Europa.Sa tot ai din astia,mandria yankeilor!

  6. Everything published was very reasonable. However, think
    about this, what if you were to write a killer post title?
    I am not saying your content is not solid., but suppose
    you added a headline that grabbed a person’s attention? I mean Condamnat în baza unor acuzații falsificate, Puiu
    Popoviciu se va rejudeca în dosarul Băneasa. Curtea de Apel București a dispus
    admiterea revizuirii | Ziarul National is kinda plain. You
    ought to look at Yahoo’s home page and note how they create post titles to get people interested.
    You might try adding a video or a related picture or two to grab readers excited
    about everything’ve got to say. Just my opinion, it might make your blog a little bit more interesting. https://Mediawiki.Erabakerydesign.com/index.php/Exploring_The_Beauty_Of_Miami_s_Neighborhoods

  7. Ce mizerii si americanii astia cum au patronat si lasat la liber Mafia si in fiecare an scot raportul justitiei si democratiei pe glob indexul lor… Cata perversitate occidentala …
    Tunuri bomba la Pentagon, ce mare lucru, un mizilic contabil gresit… Parteneriat Strategic pe naiba, poate in conlucrarea Mafiei!

  8. UN POPOR DE IDIOTI !,O CURVA CA POPOVICIU A STIUT PE CINE SA CUMPERE IEFTIN !,VEZI CINE ARE AMBASADA PE PROPIETATEA LUI POPOVICIU ?-AMERICA !,DE CE N-A FOST EXTRADAT DIN UK ?,DE CE I SE REJUDECA PROCESUL DE LA ZERO ?-LA ORDINUL AMERICANILOR .
    REPET ,CE SUNTEM ?-CARPE !,POPOR DE IDIOTI !,O COLONIE AMERICANA ?.
    NE MERITAM SOARTA.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger