AcasăJUSTIȚIECondamnări-ŞOC la închisoare, la ÎCCJ: Vlădescu - 8 ani şi jumătate, Boureanu...

Condamnări-ŞOC la închisoare, la ÎCCJ: Vlădescu – 8 ani şi jumătate, Boureanu – 4 ani şi 3 luni şi Ionuţ Costea (cumnatul lui Geoană) – 7 ani

sebastian-vladescu-si-cristian-boureanu Condamnări-ŞOC la închisoare, la ÎCCJ: Vlădescu - 8 ani şi jumătate, Boureanu - 4 ani şi 3 luni şi Ionuţ Costea (cumnatul lui Geoană) - 7 ani

Sebastian Vlădescu, cel care a fost ministru de Finanţe, a primit, joi, o condamnare de 8 ani şi jumătate de închisoare, fiind acuzat de DNA de luare de mită şi trafic de influenţă privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferată. De asemenea, Vlădescu are cinci ani interzicere pentru anumite drepturi.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) de joi nu este definitivă.

Boureanu şi cumnatul lui Geoană, condamnaţi şi ei

ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe fostul deputat PDL Cristian Boureanu la 4 ani și 3 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă. Instanța Supremă a mai decis confiscarea de la Cristian Boureanu a sumei de 2.111.799,71 euro.

Boureanu a fost condamnat în același dosar în care a fost condamnat, tot joi, fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu.

De asemenea, ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț-Mihai Costea, la 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă. ÎCCJ l-a condamnat, joi, pe cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuț-Mihai Costea, la 7 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influență. Decizia nu este definitivă.

Precizăm că şi Costea a fost condamnat în același dosar în care au fost condamnat, tot joi, fostul ministru de finanțe Sebastian Vlădescu și fostul deputat PDL Cristian Boureanu.

author avatar
Andrei Ștefan