AcasăJUSTIȚIECondamnări definitive în dosarul „Referendumul 2012”. Veşti dezastruoase pentru social-democraţi

Condamnări definitive în dosarul „Referendumul 2012”. Veşti dezastruoase pentru social-democraţi

basescu dragneaCondamnări definitive în dosarul „Referendumul 2012”. Veşti dezastruoase pentru social-democraţi

Magistrații Curții de Apel Galați au menținut soluția de condamnare, dată în luna ianuarie de judecătorii focșăneni.

Atât liderul TSD Vrancea, Dragoș Matișan, cât și fostul soț al actualei neveste a lui Marian Oprișan – Romeo Vasilescu, liderul PSD comuna Suraia, dar și alți inculpați vrânceni, au fost condamnați definitiv într-un dosar disjuns din cel al lui Liviu Dragnea – de fraudă la Referendumul din 2012 pentru demiterea președintelui României de la acea vreme, Traian Băsescu.

Potrivit procurilor, în anul 2012, în calitate de preşedinte „apolitic” al Secţiei de Votare Nr. 304 Tulnici, Matişan a înscris în fals, în lista electorală suplimentară, un număr de cinci persoane, printre care şi un minor fără drept de vot. Acele persoane nu au votat acolo, dar preşedintele secţiei a executat în fals semnăturile celor cinci persoane prin contrafacere.

Fostul bărbat al soţiei lui Oprişan, condamnat şi el

O altă persoană condamnată pentru aceeaşi infracţiune este Romeo Marian Vasilescu. Acesta este fostul soţ al actualei consoarte a lui Marian Oprişan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vrancea.

Acesta a fost preşedinte al Secţiei de Votare 286 din Suraia. Procurorii spun că a înscris în fals în lista electorală suplimentară un număr de 5 persoane, care au fost inculpate în dosarul DNA pentru infracţiunea de fraudă la vot, folosind pentru ele date nereale de identitate.

Liviu Dragnea, principalul acuzat

Principalul acuzat, la acea vreme, era fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea, iar șapte vrânceni, reprezentanți ai Partidul Social Democrat filiala Vrancea, în secțiile din comunele Suraia și Tulnici, au primit și ei condamnări în primă instanță pe data de 29 ianuarie 2021, condamnare rămasă definitivă prin decizia din data de 25 noiembrie și publicată luni.

În luna aprilie 2016, în dosarul lui Liviu Dragnea, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a condamnat alţi şapte reprezentanţi ai unei secţii de votare din Vrancea, din comuna Suraia, complici la fraudă, asta după ce procurorii DNA au numărat 245 de voturi falsificate. Condamnările au fost date atunci cu suspendare, dar a existat şi o condamnare cu executare, întrucât unul dintre cei inculpaţi în dosar mai avea o faptă penală din urmă.

author avatar
Andrei Ștefan
1.775 afisari

3 COMENTARII

  1. 5 persoane nu stiu ce , bla , bla , in 2009 au fost milioane impotriva lui basescu si tot a castigat , te umfla rasul …

  2. & Despre integrare culturală europeană, ?
    Traian și Liviu, „cu oști de combatanți la lupta referendum”, cu „scheciul” ,,Și tu Brutus” , despre Băsescu și Dragnea, ?

  3. Dragnea deranjeaza prin ceea ce spune, si este singurul detinut politic al tarii, totul executat sub inaltul patronaj al Presedintelui, se indoieste cineva ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger