AcasăJUSTIȚIECondamnare GREA la închisoare cu executare pentru Alexandru Mazăre, fratele fostului primar...

Condamnare GREA la închisoare cu executare pentru Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței

fratii Mazare Condamnare GREA la închisoare cu executare pentru Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la 3 ani de închisoare cu executare și 5000 de lei amendă penală în scandalul legat de mita pentru cartierul Henri Coandă din Constanța.

Este vorba de apelul în procesul în care el şi fratele său au fost achitaţi, inițial, în dosarul privind construirea de locuinţe modulare grupate în campusul social „Henri Coandă” din Constanţa – însă un complet de cinci judecători de la ICCJ a admis apelul DNA şi a decis ca fostul parlamentar să primească trei ani de închisoare cu executare, fiind menţinută şi amenda penală.

Au fost achitaţi în 2018 de ÎCCJ

Fraţii Radu şi Alexandru Mazăre au fost achitaţi în iunie 2018 de ÎCCJ, instanţa aplicându-le însă fiecăruia câte o amendă penală de 5.000 de lei. Potrivit deciziei instanţei, Alexandru Mazăre a fost achitat pentru complicitate la luare de mită, dar amendat pentru fals în declaraţii.

De această dată, magistraţii au dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro, primiţi ca mită, el având de plătit şi cheltuieli judiciare de 10.000 lei.Totodată, s-a decis încetarea procesului penal împotriva lui Radu Mazăre şi omului de afaceri Morgenstern Avraham.

Reamintim, Radu Mazăre se află în prezent în penitenciar, unde execută o condamnare de nouă ani de închisoare primită într-un alt dosar.

author avatar
Andrei Ștefan
575 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger