Cauta

Clotilde Armand, față-n față cu procurorii. Ce acuzații i se aduc primarului Sectorului 1: „Gata! M-au prins…”

clotilde armand

Clotilde Armand, față-n față cu procurorii. Ce acuzații i se aduc primarului Sectorului 1: „Gata! M-au prins...”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzat de Agenția Națională de Integritate (ANI) de conflict de interese și incompatibilitate. Inspectorii au sesizat Parchetul General pentru folosirea funcţiei în vederea favorizării unei persoane.

Inspectorii de integritate o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ pentru că ar fi semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟, finanțat din fonduri europene, și care, potrivit ANI, au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei.

Clotilde Armand, acuzată de conflict de interese

„Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%”, susţin inspectorii.

Cele 5 dispoziții semnate de primar, „care au produs un folos material pentru sine”, sunt:

Câți bani ar fi obținut Clotilde Armand

Surse instituționale au precizat că prin exercitarea simultană a celor două funcții, în perioada aprilie – iulie 2022, Clotilde Armand a realizat venituri în cuantum de:

O observație a ANI a fost faptul că primarul nu a depus declarație de avere și de interese în termen de 30 de zie de la data numirii în funcția de manager de proiect și nici anuale, până la 15 iunie, aspect care a dus la imposibilitatea identificării, din analiza declarațiilor, a situației de incompatibilitate.

Sesizarea ANI urmează să ajungă la Parchetul General, iar procurorii vor urma procedurile legale, nefiind exclus să fie redirecţionată către o altă unitate de parchet.

Clotilde Armand neagă acuzațiile

Clotilde Armand a transmis un mesaj pe Facebook în care susţine că nu a încălcat legea.

„Gata! M-au prins… Glumesc. Nu aveau ce. Am citit astăzi comunicatul ANI, pot să vă spun că am respectat legea în cazul proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟.Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene care ne transmit că suntem eligibili. Înainte de a se face numirile în cadrul proiectului, a existat o verificare și autoritățile competente care ne-au transmis că totul este corect.

Știți, nu facem nimic de capul nostru. De asemenea, în cadrul lucrării ce face obiectul comunicatului am răspuns de fiecare data solicitărilor ANI și am depus un punct de vedere însoțit de documente justificative care arată legalitatea activităților pe care le-am desfășurat în calitate de primar al Sectorului 1 București. N-am primit nici un răspuns și mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar. (…)

PS: Mă bucur că autoritățile sunt vigilente și că își fac treabă. Știam că unul dintre membrii PNL Sector 1 a făcut plângerea la ANI, într-o încercare disperată de hărțuire a mea. Nu avem nicio problemă ca Parchetul și Prefectul să verifice actele și le vom pune la dispoziție toate documentele pe care le vor solicita. Să vedeți acum cum intră în vrie aparatul de manipulare al PSD PNL și să țipe. Nu-i nimic. Mergem după ei. Nici un pas înapoi”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version