AcasăJUSTIȚIECLANUL magistrați, interlopi, politicieni!

CLANUL magistrați, interlopi, politicieni!

Legea răspunderii magistraților a fost, dintotdeauna, cartoful fierbinte de la Ministerul Justiției. Nimeni n-a avut curajul să arunce o privire peste activitatea judecătorilor și a procurorilor, chiar dacă, în multe cazuri, faptele unora au sfidat nu numai bunul simț și etica profesională, ci și legea penală! Așa am ajuns ca în 2024 justiția înfăptuită sub conducerea Alinei Gorghiu să însemne, de fapt, interlopi acuzați de crimă scoși din închisoare, adolescenți transformați în criminali la vârsta de 16 ani, procese tărăgănate pentru fapte evidente și în pofida unor dovezi copleșitoare.

Imaginile cu Ludovic Orban distrându-se la o petrecere împreună cu membrii clanului Fabian sunt edificatorii pentru ce s-a ales de România democrată, capitalistă, occidentală… România modernă, la care am visat cu toții în 1990. „Spuma” acestei țări este azi, de fapt, un clan format exclusiv din interlopi, politicieni și magistrați. Ordinea este aleatorie. Aici, o mână spală pe alta și ambele fac curată fața, am auzit rostit de multe ori din gura celor care se lăudau că știu foarte bine dedesubturile afacerilor derulate pe Dâmbovița.

La Padina, cazul unei crime surprinse pe camerele de luat vederi și cu numeroși martori în restaurant s-a rezolvat rapid – interlopii au fost scoși din închisoare și trimiși în arest la domiciliu.

Nici că se putea o altă glumă mai bună – arest la domiciliu pentru un omor deosebit de grav! Trei indivizi din clanul Fabian au măcelărit un bărbat, sub ochii familiei sale, iar judecătorii au considerat că aceștia nu reprezintă pericol public și pot ieși în societate. Arest la domiciliu?! Imediat ce au fost transferați în „arestul la domiciliu”, ai lui Fabian au terorizat cartierul cu o petrecere de pomină, dând de înțeles tuturor vecinilor că sunt intangibili, că nimeni nu are curajul să se pună cu ei, ci nici măcar o crimă nu-i poate închide după gratii! Iar TikTok-ul a explodat cu filmarea lui Luis Fabian, care, deși trimis în „arest la domiciliu”, s-a înregistrat video cu un mesaj edificator – nu regret nimic, „să moară familia mea”, și asta vor păți toți care se vor pune cu mine și frații mei, pare că ne transmite fiul Sidoniei!

Amenințări printre cuvinte și interpretări, depinde din ce unghi privești mesajul, ar veni replica magistraților. Ei sunt adevărații avocați ai lumii interlope din România!

Justiția se face, în 2024, după cum are chef să interpreteze faptele un judecător. Asta, în fericitul caz în care dosarul ajunge la el și nu este dosit prin vreun sertar de procurorul de caz. Ori, dacă nu cumva probele dispar peste noapte, uneori chiar din evidențele Poliției, unde s-ar presupune că-i totul sub pază și atentă supraveghere.

Alina Gorghiu face justiție cu munca altora

Avem un război pe granița de nord, țara noastră este amenințată de Moscova, în Orientul Mijlociu aproape că nu mai există zonă fără un conflict armat… America își vede hegemonia contestată de tot mai mulți… Europa încearcă să recupereze terenul pierdut, iar autoritățile din România ce fac? Vin și adaugă o nouă problemă la lunga listă a „urgențelor” din UE – corectitudinea înfăptuirii actului de justiție și, mai grav de atât, lipsa încrederii cetățenilor în instanțele care ar trebui să aducă dreptatea.

Faceți un sondaj de opinie în Capitală și vedeți răspunsurile românilor – în București, de la Unirii până la Universitate, nu veți găsi doi care să spună „da, domnule, tot respectul pentru judecătorii români”! Atenție și cum puneți întrebarea, că riscați să vă luați și două palme, la cât de revoltată este lumea după cazurile „2 Mai” și „Padina”!

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, iese în față și se laudă ori de câte ori vreo țară din Vest prinde câte un găinar român și-l expulzează – „facem, dregem, nimeni nu scapă…”, mâzgălește ea pe Facebook. Când criminalii de la Padina au ieșit din închisoare, tăcere, niciun cuvânt, liniște totală, ce-i ăla Facebook?! Când judecătoarea cazului „2 Mai” a călcat în picioare sentimentele părinților îndoliați întrebând dacă victimele nu sunt și ele prezente în sală, la fel, s-a lăsat tăcerea peste Ministerul Justiției.

O timidă tentativă de cercetare disciplinară a judecătoarei capabile de o asemenea cruzime a fost brutal și definitiv spulberată de „cartelul magistraților”. Au făcut-o de o manieră atât de violentă în intervenția lor încât asta ne-a amintit tuturor de cum se aplică legea prin Sinaloa, Medelin și Tijuana. România nu este Columbia, nici Mexic, dar cei care țin în mâinile lor pâinea și cuțitul parcă s-au uitat prea mult la „Narcos”.

Avem în țară judecători nepregătiți, judecători care se droghează și fac trafic de stupefiante, magistrați care stau la masă cu interlopii. Eliberarea fiilor vrăjitoarei Sidonia, ca și destule alte cazuri celebre din ultima vreme, este semnalul că a sosit timpul ca lumea interlopă să-și plătească datoriile față de politicienii care îi ocrotesc.

2024, anul alegerilor. Bani mulți în joc, mize uriașe, cheltuieli pe măsură. Ca să rămâi la putere trebuie să te arunci cu tot ce ai și, când nu ai, bați la alte uși. Partidele au nevoie de banii lumii interlope, acolo sunt milioanele care duc sus o campanie electorală. Mulți români înțeleg cum merg lucrurile, văd că infractorii sunt scoși din închisoare pe bandă rulantă și se întreabă dacă nu cumva asta se întâmplă fiindcă e ordin pe unitate – clanurile interlope trebuie să cotizeze.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor