AcasăJUSTIȚIEChirurg din Gorj, reținut pentru ucidere din culpă și mapraxis. Este cercetat...

Chirurg din Gorj, reținut pentru ucidere din culpă și mapraxis. Este cercetat şi într-un dosar de luare de mită

arestat

Un medic chirurg de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă și mapraxis. Medicul mai este cercetat penal, în alt dosar, și pentru mită.

Pacienta avea vârsta de 40 de ani, iar operaţia a avut loc în urmă cu 2 ani. Ancheta s-a finalizat acum.

L-au filat cu microfoane în biroul chirurgului

Anchetatorii au montat microfoane în cabinetul medicului. Acesta rostea în fiecare dimineaţă o rugăciune în care îi cerea ajutorul lui Dumnezeu pentru a-i da mulţi bani şi să fie ferit de procurori.

La data de 11 aprilie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Gorj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 66 de ani, din municipiul Târgu Jiu, bănuit de comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unităţi medicale din municipiul Târgu Jiu, ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală asupra unei femei de 40 de ani, din comuna Scoarța, ulterior intervenind decesul acesteia.

Bănuitul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propuneri legale“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

Medicul chirurg este judecat și pentru luare de mită, fiind acuzat de condiţionarea actului medical. Neață este acuzat de 17 fapte de acest fel.

author avatar
Andrei Ștefan