AcasăJUSTIȚIECel mai longeviv director CNAIR, arestat! Procurorii DNA l-au prins luând mită...

Cel mai longeviv director CNAIR, arestat! Procurorii DNA l-au prins luând mită la o partidă de vânătoare

florea dascaluCel mai longeviv director CNAIR, arestat! Procurorii DNA l-au prins luând mită la o partidă de vânătoare

Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR, a fost reținut duminică, 23 octombrie, după ce a fost prins de procurorii DNA Timișoara cu mită de 10.000 de lei.

Suma reprezenta a treia tranșă dintr-o înțelegere cu un om de afaceri, a informat publicația locală Opinia Timișoarei.

Florea Dascălu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Duminică seară, Dascălu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, după mai bine de două ore de audieri. Florea Dascălu este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă în formă continuată.

Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Timiș, la cererea procurorilor DNA. Potrivit legii, Florea Dascălu ar urma sa fie suspendat luni din funcție de directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

CNAIR, reacție după arestarea lui Dascălu

CNAIR a reacționat, după ce DNA Timișoara l-a prins în flagrant pe Florea Dascălu, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi, după ce a primit șpagă 10.000 lei.

Acesta este acuzat că a mai primit și alte tranșe de bani, dar și partide de vânătoare gratis pentru intervențiile sale. „Conducerea CNAIR a luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru întreținere al CNAIR, Florea Dascălu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotărârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii se va lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu”, se arată în comunicatul companiei.

author avatar
Andreea Vlad