AcasăJUSTIȚIECe se va întâmpla cu Alina Bica. Judecătorii italieni au decis

Ce se va întâmpla cu Alina Bica. Judecătorii italieni au decis

Alina Bica

Veste neașteptată pentru fosta șefă DIICOT Alina Bica. Judecătorii italieni au decis, luni, că aceasta va ramâne în aresta la domiciliu în Peninsulă până va fi extradată în România.

Luni a avut loc procesul la care a avut dreptul fosta şefă a DIICOT, Alina Bica, conform normelor Uniunii Europene. Instanţa a luat astfel o decizie cu privire la solicitarea autorităţilor române de extrădare. Șeful Poliţiei Române, chestorul şef Liviu Vasilescu, spune că este doar o chestiune de timp până cei doi fugari vor fi aduşi în ţară, scrie Mediafax. România ar trebui să transmită formal o cerere în acest sens, prin intermediul Ministerului Justiției.

Alina Bica a fost prinsă în Bari

Alina Bica a fost prinsă vineri, în Italia, în zona orașului Bari. Fosta șefă DIICOT nu a opus rezistență și a mers la secția de poliție, acolo unde a fost audiată. Ea era urmărită internațională pentru favorizarea făptuitorului. Bica are de executat 4 ani de închisoare.

În aceeași zi a fost prins tot în Italia și omul de afaceri Ioan Bene, care era urmărit înternațional în baza Mandatului European de Arestare emis de Tribunalul București, pentru fals sub înscrisuri sub privită , dare de mită, evaziune fiscală.

Are de executat 4 ani de închisoare

Alina Bica a fost dată în urmărire internaţională cu mandat european, în noiembrie 2019, după ce a fugit din România. Ea fusese acuzată de favorizarea infractorilor, pentru care a fost condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare. La începutul anului 2018, înainte ca instanța să pronunțe sentința, Bica a fugit din țară. Pentru o perioadă lungă de timp, Alina Bica s-a aflat în Costa Rica. Ulterior s-a spus despre aceasta că s-ar afla în Spania.

Alina Bica s-a aflat la conducerea DIICOT până în noiembrie 2014. Ea a demisionat atunci în contextul în care era acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat la 61 de milioane de euro.

author avatar
Andreea Vlad
313 afisari

3 COMENTARII

  1. Sa puie mana sa se califice la Targsor. O mana de meserii frumoase cum ar fi tesatoare sau spalatoare, o alta meserie care o poate pricepe e cea de magazionera.

  2. Bica cînd era in pîine era un Băsescu cu fusta! Ea e coautoare la multe legi declarate neconstituționale și nici azi îndreptate! PSD promisese ca le îndreaptă(legile sa fie în acord cu Constituția ) dar nu a mai facut nimic apoi find paralizați de frica haștag rezist,și niște căcăcioși/kăkănari de felul lor,lucru ce se vede și azi analizînd prestația PSD&ciolacu în parlament! Bica trebuie să faca inchisoare pt. ce a facut ilegal! Și cu legile strîmbe la care a fost coautoare ea credea ca se vor aplica altora iar ei nu! Proverbul-ce ție nu-ți place altuia nu-i face!

  3. Mai frumos i ala cu
    Nu sapa groapa altuia sa nu cazi tu in ia.Era si un film cu una maritata care se
    îndrăgostește de amantu ei si purcede sa-l omoare pe barbasu un om mai instarit da mai prostut asa, culmea care nu moare bine a facut directorul filmului, ca iasa din mormant si apoi ai baga prin tot soiu de cutii ca intr-o cursa de soareci si ce credeti fartatilor ca se intampla? Ajung amandoi sa imparta mormantul barbatului inviat din morti…
    Bun film conform cu decalogul crestin.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger