AcasăJUSTIȚIECe au spus părinţii tinerilor ucişi de şoferul drogat la "2 Mai"...

Ce au spus părinţii tinerilor ucişi de şoferul drogat la „2 Mai” după ce Ancuța Popoviciu nu va mai judeca dosarul. Reacţie şi de la Alina Gorghiu

Ancuța Popoviciu, judecătoarea din Dosarul „2 Mai”, va fi mutată la Judecătoria Constanța de luna viitoare și nu va mai judeca acest proces.

Ioana Ancuța Popoviciu va fi mutată, la cererea ei, de la Judecătoria Mangalia, unde activează acum, la Judecătoria Constanța, începând cu data de 1 iunie.

Părinții tinerilor uciși, mulţumiţi de decizie

Valentin Olariu, tatăl lui Sebi, unul dintre tinerii morţi în tragedia de anul trecut, susține că a rămas surprins și că nu mai avea nicio speranță că se va întâmpla acest lucru.

”Sentimentul, după 9 luni de zile, ce pot să zic. Chiar astăzi mi s-a arătat că Dumnezeu există și că ce am așteptat s-a adeverit.

Luni, avocații mei au făcut cerere de recuzare, iar astăzi s-a admis. Sincer, nici eu nu mă așteptam să se admită această cerere, chiar am rămas surprins”, a declarat Valentin Olariu la Antena 3.

Ștefan Dragomir, tatăl Robertei, a spus şi ce bănuieli are.

Nu pot să spun decât că mă bucur că, în sfârșit, se întâmplă și lucruri bune, în toată nenorocirea asta care ni s-a întâmplat nouă.

Sunt de acord întru totul cu Valentin Olariu și, ce să zic, sperăm într-un final să se facă dreptate de către un judecător competent și, totuși, vreau să mă uit și la cine vine din partea procuraturii.

Am eu o bănuială și o suspiciune că de acolo pleacă totul”, a mărturisit Ștefan Dragomir, tatăl Robertei.

Alina Gorghiu simte o uşurare

Alina Gorghiu a fost întrebată despre faptul că judecătoarea din dosarul 2 Mai va fi transferată la Judecătoria Constanţa şi dacă procesul ar putea fi reluat de zero.

Competenţele ministrului Justiţiei nu implică deloc dosarele de pe rolul instanţelor din România, nici măcar al instanţei de la Mangalia.

Am luat act de solicitarea de transfer aprobată de Secţia de judecători astăzi, ca atare, vom vedea ce va decide mai departe instanţa de la Mangalia cu privire la procesul în curs.

Nu-mi cereţi să mă pronunţ pe dosare, însă, din punctul meu de vedere, este o uşurare că această procedură îşi va urma cursul fără judecătoarea care a creat atâta emoţie negativă în spaţiu public şi mă bucur că există o solicitare de transfer aprobată de Secţia de judecători a CSM”, a declarat Alina Gorghiu.

author avatar
Andrei Ștefan