AcasăJUSTIȚIECe acuzații apasă pe umerii unui tânăr reținut într-un caz cu un...

Ce acuzații apasă pe umerii unui tânăr reținut într-un caz cu un prejudiciu de 100.000 de lei

Un piteștean în vârstă de 31 de ani a ajuns în vizorul oamenilor legii.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după ce ar fi fost prins în flagrant delict, ”imediat după obținerea unei sume de bani”, anunță, vineri, IPJ Argeș.

Acțiunea polițiștilor argeșeni a avut loc joi seară și a făcut parte din ancheta derulată în cadrul unui dosar în care există suspiciuni privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Tânărul este bănuit că ar fi folosit o calitate fictivă, pentru a păcăli mai multe persoane. ”Din cercetări a rezultat că, în perioada septembrie-octombrie a.c., cel în cauză ar fi obținut bani, reprezentând aconturi pentru servicii de transport rutier de marfă, despre care ar fi indus în eroare solicitanții unor asemenea servicii. Bărbatul ar fi contactat persoane care utilizau bursa de transport, prin intermediul căreia erau solicitate servicii de transport rutier de marfă, pe care i-ar fi indus în eroare, pretinzând că ar avea calitatea de reprezentant al unor prestatori de servicii de transport, cu scopul de a-și însuși sumele de bani”, din câte au comunicat reprezentanții IPJ-ului local.

Cum l-au prins

În cazul de față, polițiștii au apelat la o acțiune tip flagrant, la finele căreia l-au reținut pe bărbat. ”Pentru depistarea celui în cauză, polițiștii au efectuat o acțiune de prindere în flagrant delict, imediat după ridicarea unei sume de bani obținută prin această modalitate.
După administrarea probatoriului, tânărul a fost reținut, pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive”, anunță aceeași sursă.

Paguba în cazul de față s-ar ridica la 100.000 de lei.