AcasăJUSTIȚIECaz stupefiant ajuns în atenția anchetatorilor! Zeci de percheziții, inclusiv la o...

Caz stupefiant ajuns în atenția anchetatorilor! Zeci de percheziții, inclusiv la o farmacie din Capitală

Caz stupefiant ajuns în atenția autorităților! Zeci de percheziții, inclusiv la o farmacie din Capitală (foto. Facebook)

O acțiune de amploare derulată de către polițiștii de la combaterea criminalității organizate a scos pe teren un număr semnificativ de oameni ai legii.

Aceștia au descins la 23 de adrese, inclusiv la o farmacie din București. Operațiunea s-a derulat după ce mai multe persoane ar fi cumpărat ilegal și ar fi comercializat la rândul lor medicamente care, în mod normal, nu s-ar putea achiziționa fără rețetă, pentru că ar conține droguri de risc sau mare risc.

Perchezițiile nu s-au făcut doar în Capitală, ci și în județele Harghita, Mureș, Vrancea, Argeș, Călărași, Sibiu, Neamț, Prahova, Buzău, Cluj, Constanța, Bihor, Bacău, Giurgiu.
Iar din câte a anunțat Poliția Română într-un comunicat, ”au fost descoperite ca fiind deținute ilegal medicamente conținând substanțe stupefiante sau psihotrope, plicuri cu substanțe despre care există indicii că sunt droguri de mare risc(cocaină), cannabis sub formă de muguri și o cultură indoor de cannabis constituită din 8 plante”.

De asemenea, s-a găsit și ridicat suma de 5.780 de lei, ”despre care există indicii că ar proveni din comercializarea ilegală a medicamentelor cu conținut stupefiant, precum și diferite înscrisuri”.

Ce stabilit anchetatorii în privința farmaciei luate la puricat

În cadrul percheziției derulate la farmacia din București, la toate cele trei puncte de lucru ale acesteia, anchetatorii au identificat și preluat, pentru a fi cercetate, înscrisuri și date informatice ce țin de gestiunea medicamentelor respective.

”În fapt, mai multe persoane ar fi procurat în mod ilegal dintr-o farmacie din București medicamente ce ar conţine substanţe stupefiante sau psihotrope. Medicamentele în cauză necesită în mod legal prescripție medicală specială, întrucât conţin droguri de risc sau mare risc. În perioada 2019-2020, persoanele bănuite ar fi comercializat medicamentele respective la peste 200 de persoane din România. Cei interesați ar fi comandat medicamentele prin telefon sau printr-o rețea de socializare unde vânzătorii ar fi deținut mai multe pagini de prezentare a produselor. Produsele ar fi fost livrate prin curier”, au stabilit anchetatorii.

Șase persoane sunt acum în vizorul anchetatorilor, în cazul lor cercetările fiind continuate ”sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, pentru consum propriu, fără drept”, se menționează în comunicatul IGPR.