AcasăJUSTIȚIECătălin Cherecheș, "evadare" ca-n filme! A fugit din ţară folosind buletinul vărului...

Cătălin Cherecheș, „evadare” ca-n filme! A fugit din ţară folosind buletinul vărului său. Vameşul, cercetat disciplinar

Autorităţile noastre l-au scăpat din mână pe Cătălin Cherecheş, primarul din Baia Mare care a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Edilul a plecat din ţară chiar de sub nasul vameşilor.

Le-a arătat buletinul vărului

Vineri, în ziua dispariţiei, Cherecheș ar fi fost la sediul Primăriei în jur de ora 4 dimineața. De aici, a fost luat de o mașină și dus în Satu Mare, de unde a plecat și a trecut granița în Ungaria cu puțin timp înainte de ora 8,00, prin Vama Petea.

Primarul din Baia Mare a trecut granița folosind un act de identitate al unui verișor din partea mamei. Polițistul care a verificat actele a declarat că a crezut că persoana care s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei era cea din documentul de identitate prezentat.

Șoferul care l-a dus cu maşina pe Cherecheş a zis că nu a avut nicio implicare și că a jucat doar rolul de taximetrist.

Agentul, cercetat disciplinar

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a declarat că agentul care nu l-a recunoscut pe Cătălin Cherecheş şi i-a dat voie să treacă graniţa în Ungaria este cercetat disciplinar.

În momentul solicitării documentelor la control, agentul de poliție de frontieră se afla în fața tonetei, pe artera de circulație și a procedat la identificarea persoanelor din autovehicul prin confruntarea identității din documente cu cei prezenți.

Conform atribuțiilor de serviciu, polițistul de frontieră a implementat trecerea în baza de date, apoi a înmânat documentele polițistului de frontieră maghiar aflat la rândul lui în afara tonetei, care a verificat de asemenea identitatea persoanelor și a consemnat acest aspect în bazele de date maghiare, ulterior permițând intrarea acestora pe teritoriul Ungariei„, au declarat astăzi reprezentanții Poliției de frontieră.

Cătălin Cherecheș era sub control judiciar și avea interdicția de a părăsi țara, ceea ce înseamnă că era dat în consemn la toate frontierele țării.

author avatar
Andrei Ștefan
523 afisari

6 COMENTARII

  1. Ce le-a mai tras-o CereChesh la gabori… Si la pandarii lui care erau pe strada inaintea sentintei, si la blegii aia corupti de la granita.

  2. Din ce se zice in presa:
    Daca voia sa fuga, fugea mai devreme.Daca a plecat cu cateva ore inainte de pronuntare, a aflat atunci de ea.
    Daca a plecat cu bani trimisi in Germania, cu mama, cu acte false, cu sofer, cu taxi, cu schimbul de tura la vama, avea planul B.

  3. Ma, da acum am spus ca zeita justitiei e oarba dar nu e PROASTA , atunci de ce ne fraieriti pe noi ??? Zilele trecute am iesit din tara chiar prin Petea (si acum santem tot in strainatate), am trecut cam la aceeasi ora, politistul ne-a luat actele mie si la nevasta-mea, s-a uitat in masina si inca m-a pus sa-mi dau sapca jos din cap sa ma poata identifica mai bine, ne-a intrebat daca santem numai noi doi desi in masina nu mai era nimeni, ne-a inregistrat inauntru si apoi ne-a dat drumul. Cum sa-mi spui tu mie ca nu ai putut sa identifici o persoana, tu, vames care asta faci zilnic de zeci de ani si dintr-o data ai orbul gainilor. In acest caz trebuie sa fii demis si pensionat pe caz de boala profesionala. Apoi, vai, soferul nu stia nimic, te pomenesti ca si varului i-a disparut pur si simplu buletinul si l-a si anuntat la politie ca disparut. Apropo, eu stiu ca puscariasul n-are niciun nepot si daca cumva il gaseste, e complect INOCENT. Fratilor, cat timp mai legendati un hot care a pus pe butuci un oras ??? Domnu Zetea, care l-a nasit n-are nimic de comentat , ca primul mandat PSD i l-a dat ???

  4. Nu ca asta ar fi o scuza; noi nu suntem in Schengen pentru ca avem frontirele varza si functionari „priceputi” la vama. Dar vamesul ungur? Ungaria este in Schengen. Nu trebuia sa fie mai vigilent? Cum a lasat pe unul cu acte false sa treaca frontiera?

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri