AcasăJUSTIȚIECătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare! UPDATE....

Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare! UPDATE. Fostul edil a dispărut. Poliţiştii au sărit şi gardul acasă la el

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, a fost condamnat definitiv, vineri, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

UPDATE: Fostul edil a dispărut. Poliţiştii au sărit şi gardul acasă la el

Polițiștii au ajuns la locuința lui Cătălin Cherecheș, însă nu l-au găsit acasă. Unul dintre agenți a sărit gardul în curtea edilului. De asemenea, nu l-au găsit nici la sediul Primăriei.

Astăzi, 24 noiembrie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş au primit de la instanţa competentă un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, emis pe numele unui bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Astfel, poliţiştii efectuează verificări, în vederea depistării bărbatului”, anunţă IPJ Maramureş.

_______________________________

Ştirea iniţială:

În plus, Curtea de Apel Cluj i-a majorat de la 4 la 5 ani pedeapsa complementară de a fi ales în autorităţile publice.

Bunurile lui Cherecheş, sub sechestru asigurator

De asemenea, se menţine sechestrul asigurător asupra unui autoturism marca Porsche Cayenne, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp şi a terenului intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.

Înstanţa dispune ca sechestrul asigurător să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel).

Legat de acest dosar, socrii lui Cătălin Cherecheș se află în arest preventiv, după ce soacra primarului ar fi fost prinsă în flagrant, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă în dosar de corupție al ginerelui său.

author avatar
Andrei Ștefan