AcasăJUSTIȚIE„Mascaţii” au intrat peste un primar şi l-au ridicat! Cine este edilul...

„Mascaţii” au intrat peste un primar şi l-au ridicat! Cine este edilul săltat de DIICOT

diicot"Captură" mare a procurorilor DIICOT: mascaţii au intrat peste un primar şi l-au ridicat. Acuzaţiile aduse edilului sunt incredibile!

Un caz aproape incredibil vine din judeţul Braşov. Un primar, al cărui nume n-a fost dezvăluit încă de autorităţi, ar fi implicat într-un dosar de trafic de droguri.

Se pare că edilul a fost ridicat de procurorii DIICOT și dus la audieri împreună cu alți suspecți.

Aceștia comercializau droguri de mare risc prin intermediul unor magazine care promovau produse obținute din cânepă, pretinzând că ar avea efecte benefice asupra sănătății.

Percheziții au avut loc în județele Brașov, Timiș, Sibiu și Cluj și în locuințele mai multor persoane suspectate de aceste infracțiuni. 8 persoane au fost reținute, iar primarul va fi cercetat în stare de libertate.

Traficul de droguri, în atenţia DIICOT de câteva zile

„Mascaţii” au efectuat 26 de percheziţii în Braşov, Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timişoara şi Sibiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unei informări IGPR.

Mai multe persoane ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conţineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Infractorii au înşelat clienţii că produsele ar fi legale

Persoanele implicate în aceste activităţi ar fi încercat să transmită potenţialilor clienţi faptul că produsele comercializate (uleiuri, flori de cânepă, acadele, prăjituri, băuturi energizante) îndeplinesc condiţiile legale, făcându-se referire la un Regulament european care prevede că produsele ce prezintă o concentraţie de THC mai mică de 0.2% ar putea fi comercializate.

În cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcţioneze societăţi care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând Canabidiol (CBD), ale cărui efecte pentru sănătate ar fi benefice.

Conform legislaţiei naţionale şi a Uniunii Europene, nu există prevederi care să permită comercializarea de produse din cânepă cu un conţinut de THC, indiferent de concentraţie, astfel încât orice produs care conţine THC se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale.

author avatar
Andrei Ștefan
526 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger