AcasăJUSTIȚIECând va ajunge Elena Udrea în România. Fostul ministru a mers din...

Când va ajunge Elena Udrea în România. Fostul ministru a mers din nou în fața instanței din Bulgaria

udrea elenaElena Udrea a aflat răspunsul de la ÎCCJ: iese sau nu din închisoare? Au analizat recurscul în casaţie

Elena Udrea poate afla miercuri data la care va fi predată autorităților române. Fostul ministru va ajunge miercuri la ora 14:30 în fața instanței din Blagoevgrad, Bulgaria, pentru mandatul de extrădare către România.

Această înfățișare are loc cu câteva ore înainte ca Elena Udrea să fie adusă la curtea de Apel din Sofia pentru judecarea recursului la decizia luată sâmbătă de a rămâne în arest până când vor fi dezbătute procedurile legale pentru aducerea ei în țară.

Tudorel Toader, avocatul lui Udrea

Elena Udrea a plecat din țară în ziua în care Înalta Curte de Casație și Justiție a condamnat-o definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, respingând astfel recursul în anulare formulat de avocatul acesteia, Tudorel Toader, fostul ministru al justiției.

Aceasta a fost condamnată, definitiv, la 6 ani de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în dosarul Gala Bute. Instanța Supremă a respins constestația în anulare și a menținut sentința de 6 ani închisoare.

Potrivit unor surse, Elena Udrea i-ar fi spus judecătoarei că este de acord cu orice măsură, mai puțin cea de arest pentru că trebuie sa aibă grijă de fetița ei.

A invocat că este mamă

În țară, pe Elena Udrea o așteaptă o condamnare de 6 ani cu executare în dosarul „Gala Bute”.

Fostul ministru a părăsit România cu câteva ore înainte ca judecătorii să anunțe sentința finală. La cererea colegilor români, polițiștii bulgari au prins-o pe Udrea în apropiere de granița cu Grecia.

author avatar
Andrei Ștefan