AcasăJUSTIȚIECălin Popescu Tăriceanu primeşte lovitura: inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000...

Călin Popescu Tăriceanu primeşte lovitura: inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari

calin-popescu-tariceanuCălin Popescu Tăriceanu primeşte lovitura: inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari

Problemele cu Justiţia ale lui Călin Popescu Tăriceanu se adâncesc. El a fost inculpat oficial în dosarul mitei de 800.000 de dolari, după ce în urmă cu zece zile fostul premier fusese audiat de procurorii DNA în calitate de suspect.

DNA a anunțat luni că a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu este acuzat pentru luare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă că, inculpatul Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton ar fi pretins și ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, de la reprezentanții unei companii austriece, foloase materiale în valoare de 800.000 USD, constând în plata unor servicii de consultanță, în schimbul exercitării atribuțiilor sale în așa fel încât să fie adoptate o serie de hotărâri favorabile companiei”, se arată într-un comunicat al DNA.

Tăriceanu susţine că dosarul pleacă de la „premise false”

Călin Popescu Tăriceanu zice că este nevinovat. El a pretins timp suplimentar pentru studierea dosarului, adăugând că demersul procurorilor pornește de la ”premise false”.

M-am prezentat astăzi, mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect pentru obtinerea unor foloase, indirect, de mită.

Tot acest dosar pleacă de la premise false, eronate și aberante – că în perioada în care am condus Guvernul s-au emis HG pentru a favoriza anumite companii. Premierul nu dă așa din pixul lui HG.

Totul e pe o bază falsă, am cerut timp suplimentar pentru studierea dosarului și voi urma procedurile stabilite în cadrul procesului”, a declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu, acuzat că ar fi luat mită 800.000 de dolari

DNA a ajuns la concluzia că fostul lider ALDE ar fi încasat, ca mită, suma fabuloasă de 800.000 de dolari.

În vederea confiscării obiectului infracțiunii de luare de mită, în cauză s-a dispus sechestru asigurator pe bunuri imobile aparținând suspectului Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton până la concurența sumei de 800.000 USD, echivalent în lei – 3.204.640 lei”, au precizat procurorii DNA.

author avatar
Andrei Ștefan