AcasăJUSTIȚIEBREAKING NEWS! Cristian Popescu Piedone a aflat pedeapsa definitivă în DOSARUL COLECTIV!...

BREAKING NEWS! Cristian Popescu Piedone a aflat pedeapsa definitivă în DOSARUL COLECTIV! Ce a decis instanța

BREAKING NEWS! Cristian Popescu Piedone și-a aflat pedeapsa definitivă în DOSARUL COLECTIV! Ce a decis instanța (sursa foto: Facebook)

Curtea de Apel București a pronunțat, joi după-amiază, decizia definitivă în dosarul Colectiv.

Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, actualmente edil al sectorului 5 al Capitalei, a fost condamnat definitiv joi, 12 mai, la patru ani de închisoare, „pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL)”.

În primă instanță, Popescu Primise o condamnare de 8 ani și 6 luni, decizia fiind luată de Tribunalul București, în decembrie 2019.

Minuta instanței

UPDATE: „În temeiul art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 condamnă pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru comiterea infrac?iunii de abuz în serviciu (autorizaţia SC C Club SRL). În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b),g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 5 ani În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), g) ?i k) C. pen. interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat ?i dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public. In baza art.72 Cp deduce perioada retinerii si arestarii preventive de la 06.11.2015 la 11.11.2015. În temeiul art. 16 alin. 1 lit. b teza I C.pr. pen. achită pe inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone sub aspectul comiterii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. ?i ped. de art. 297 alin. 1 C.pen. raportat la art. 132 din Legea nr.78/2000 (autorizaţia SC Noran Prompt SRL), fapta nefiind prevăzută de legea penală” – se precizează în minuta instanței.

Ce pedepse au primit patronii clubului

Totodată, s-a aflat și ce pedepse definitive au primit cei trei patroni ai clubului Colectiv, știut fiind faptul că în primă instanță cei trei primiseră câte 11 ani și 8 luni fiecare. Decizia CAB pronunțată joi este următoarea, conform Agerpres:

– Paul Gancea – 6 ani şi 4 luni de închisoare;

– Costin Mincu – 8 ani de închisoare;

– Alin George Anastasescu – 11 ani şi 8 luni de închisoare.

Ce a mai decis instanța

De asemenea, George Matei şi Antonina Radu, cei doi pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti care au verificat clubul Colectiv fără a lua măsurile legale în privinţa respectării normelor PSI, au fost condamnaţi la câte 8 ani şi 8 luni închisoare, potrivit aceleiași surse.

Totodată, pirotehniştii Viorel Zaharia şi Marian Moise – fiecare 6 ani şi 10 luni, iar Cristian Niţă, director al firmei de artificii – 2 ani şi 6 luni cu suspendare, plus efectuarea a 80 de zile muncă în folosul comunităţii în cadrul Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti SA sau în cadrul ADP sector 1 Bucureşti, conform sursei citate.

Pe de altă parte, trei funcţionare de la Primăria Sectorului 4 au fost achitate – fiind vorba despre Aurelia Iofciu, şefa Serviciului autorizări comerciale, Larisa Luminiţa Ganea, consilier superior, și Ramona Sandra Moţoc, referent superior.