AcasăJUSTIȚIEBOMBĂ pentru fostul primar Daniel Tudorache! Pus sub control judiciar, i s-a...

BOMBĂ pentru fostul primar Daniel Tudorache! Pus sub control judiciar, i s-a stabilit o cauţiune ca-n filme

https://www.national.ro/politica/mesajul-lui-dan-tudorache-pentru-urmasa-clotilde-armand-la-final-de-mandat-700760.htmlBOMBĂ pentru fostul primar Daniel Tudorache! Pus sub control judiciar, i s-a pus o cauţiune ca-n filme

Mare lovitură primită de fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache. El a fost plasat sub control judiciar, sâmbătă dimineață, după ce a fost audiat toată noaptea de procurorii DNA.

Procurorii anticorupție au stabilit o cauțiune de 1 milion de euro în cazul lui Daniel Tudorache, iar în cazul fostei soții au instituit o cauțiune de 200.000 de euro. Avocatul fostului primar a anunțat în această dimineață, după audieri care au durat 12 ore, că va contesta cauțiunea în instanță.

Nu poate face declarații, având calitate în acest dosar. Din punctul nostru de vedere sunt chestiuni care trebuie lămurite cu documente. Achizțiile de tablete au fost legale„, a spus apărătorul fostului edil.

Daniel Tudorache nu-şi mai aminteşte ce ar fi făcut

Cu privire la celălalt dosar, el a spus că „este absolut imposibil să-ți amintești ce-ai făcut acum 12-14 ani, de aceea probabil că vom produce și noi probe în zilele următoare. Eu cred că vom clarifica cel puțin 99% din chestiunile aflate în discuție”.

Dan Tudorache este suspect în două dosare de corupție, pentru infracțiuni asimilate corupției și spălare de bani, și a fost vizat în urmă cu două zile de mai multe percheziții. Într-un dosar sunt cercetate achizițiile de tablete pentru copii, în timp ce celălalt dosar vizează presupuse fapte din perioada 2006-2007.

Trebuie menţionat că procurorii DNA au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”, arată în comunicatul DNA.

Între locaţiile percheziţionate au fost locuinţa fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, şi cea a fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie. La sediul DNA a ajuns joi după-amiază şi fostul primar al Sectorului 5, social-democratul Daniel Florea. El a declarat că a fost citat în calitate de martor, dar că nu are mai multe detalii.

author avatar
Andrei Ștefan