AcasăJUSTIȚIEBolnav psihic și cu medicamentație psihotropă, judecătorul Ion-Tudoran conduce liber pe șosele

Bolnav psihic și cu medicamentație psihotropă, judecătorul Ion-Tudoran conduce liber pe șosele

Deși fostul judecător Corneliu Bogdan Ion-Tudoran a fost diagnosticat la Sanatoriul de Nevroze Predeal cu tulburări prosexo-amnezice specifice schizofreniei, episod depresiv sever și tulburare cognitivă ușoară, drept pentru care i s-a administrat tratament specific psihotrop și i s-a interzis oficial șofatul pe perioada administrării, acesta are în continuare permisul de conducere în buzunar.

 

Situația este fără precedent. Căci, pe de o parte, medicii de la Sanatoriul de Nevroze Predeal l-au declarat grav afectat și i-au interzis șofatul,  dar Brigada de Poliție Rutieră habar nu are de acest lucru, lăsând astfel pe șosele un adevărat pericol public. Potrivit unor surse, Brigada de Poliție Rutieră a Municipiului București nu a fost niciodată  notificată pentru a-i suspenda permisul de conducere a lui Ion-Tudoran, permis valabil până în anul 2026. Mai mult, nici Spitalul de Psihiatrie Voila, unde Ion-Tudoran a stat internat după vacanța la Sanatoriul Predeal, nu a trimis notificări privind starea de sănătate psihică precară, incompatibilă cu șofatul.

Ca răspuns la o dezvăluire privind activitatea controversată a tatălui său, fiul cel mare al judecătorului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran, Alexandru, a notificat redacția Național să înceteze publicarea materialelor jurnalistice pe această temă.

„Vă rog, nu mai denigrați o carieră de o viață în slujba Justiției. Toate neadevărurile spuse în ultima perioadă despre el l-au îmbolnăvit. Lăsați-l în pace! Dărâmați un om. Lăsați-l să își îngrijească sănătatea precară”, a transmis pe facebook Alexandru Ion-Tudoran, atașând drept dovadă a „sănătății precare” psihice a fostului magistrat Ion-Tudoran o serie de înscrisuri medicale. Suficient de justificat, dintr-un anume punct de vedere, gestul fiului judecătorului Ion-Tudoran aduce totodată detalii incredibile despre afecțiunile psihice ale fostului magistrat Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

Conform înscrisurilor, judecătorul Ion-Tudoran este lovit de schizofrenie, prezentând simptomatologia specifică. Lui Ion-Tudoran i s-au reținut „dispoziție depresivă, plâns facil, ideație pesimistă cu ruminații autolitice sporadice ”. Altfel spus, fostul magistrat se gândea deseori la suicid. Mai grav, fostul judecător manifesta și „tulburări prosexo-amnezice” caracteristice schizofreniei.

 

Adică Ion-Tudoran era într-o pierdere a contactului cu realul definită prin detașare, derealizare, cu valori aproape nule ale capacității de concentrare, de atenție. Schizofrenia judecătorului Ion-Tudoran a fost conturată și reținută în înscrisurile medicale și de tulburările hipnice, suspiciozitate, intepretativitate, retragere socială, anxietate paroxistică sporadică, apatie, tendințe anhedonice, randament util diminuat. Pe acest fond medical i s-au prescris medicamente psihotrope puternice precum Escitalopram, Trazodonum, Quetiapină (pentru tratamentul schizofreniei) și Clonazepam. Ca atare, i s-a interzis și șofatul. Cum Brigada de Poliție Rutieră pare a nu avea habar de aceste fapte, ziarul Național așteaptă răspunsuri oficiale de la cei responsabili.

Legea este clară!

 

Prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice sunt foarte clare în situația în care o persoană ce posedă permis de conducere se îmbolnăvește de o afecțiune psihiatrică. Iată ce stipulează articolul 22:

– In cazul în care unitatea de asistență medicală autorizată a stabilit că persoana este inaptă medical pentru a conduce un autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai, va comunica aceasta imediat poliției rutiere pe a cărei rază teritorială își desfasoară activitatea.

–  Permisul de conducere al persoanei care este declarata inaptă medical sau psihologic pentru a conduce autovehicule ori tramvaie se retrage de către poliția rutieră și poate fi redobândit numai după încetarea motivului pentru care s-a luat această măsură.
– Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituțiile medico-legale, la solicitarea și pe cheltuiala părților interesate.

În lumina acestor prevederi concise, se pune întrebarea de ce Ion-Tudoran mai are încă permisul de conducere a cărei valabilitate expiră în 2026 și de ce încă mai șofează. Ori este perfect sănătos, iar deținerea permisului de conducere anulează concluziile medicilor plătiți să îl scoată dereglat psihic pentru a nu răspunde penal, ori aceeași medici sunt într-o gravă culpă penală, deoarece nu au anunțat Poliția Rutieră în sensul suspendării permisului șoferului Corneliu Bogdan Ion-Tudoran.

 

author avatar
Andrei Coman