AcasăJUSTIȚIEBlackCube. Daniel Dragomir, trimis în instanță. Fostul ofițer SRI, încă de negăsit...

BlackCube. Daniel Dragomir, trimis în instanță. Fostul ofițer SRI, încă de negăsit după condamnarea în alt dosar

Daniel Dragomir (sursa foto: Facebook)

În această a treia zi a săptămânii s-a aflat că procurorii DIICOT de la Structura Centrală l-au trimis în judecată pe Daniel Dragomir, în dosarul BlackCube. Acuzațiile au legătură cu „spionarea” fostei șefe DNA.

Procurorii îl acuză pe fostul ofițer al Serviciului Român de Informații de constituire a unui grup infracțional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, instigare la transfer neautorizat de date informatice, în formă continuată, instigare la fals informatic, în formă continuată, instigare la operațiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice și instigare la violarea secretului corespondenței, în formă continuată, din câte se transmite în comunicatul DIICOT.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul București.

Ce spun procurorii

În rechizitoriu, procurorii menționează, între altele, că după ce a fost trimis în judecată de DNA, „inculpatul D.D. şi-a propus denigrarea unor persoane pe care le aprecia responsabile pentru „distrugerea” carierei, prin arestarea sa de către D.N.A., printre care şi fostul procuror şef al D.N.A, la aceea dată”, respectiv Laura Codruța Kovesi.

„Concret, în perioada martie – aprilie 2016, la solicitarea directă (determinare mediată) a inculpatului D.D. de demarare a operaţiunii „Tornado”, din dispoziţia (imediată) inculpaţilor D.Z. şi A.Y., inculpatul G.D., fiind în posesia unor suficiente date de stare civilă şi informaţii despre anumite persoane anume vizate, a contactat telefonic în repetate rânduri persoane apropiate şefei D.N.A. şi, folosindu-se de mijloace frauduloase („scenarii”), au reuşit să-i convingă pe aceştia să le furnizeze datele de contact ale conturilor de e-mail, date pe care inculpatul le-a pus la dispoziţia coinculpatului W.R..

Acesta a exercitat atacuri de tip phishing împotriva persoanelor vătămate, trimiţându-le anumite mesaje electronice înșelătoare care le-au determinat în final să acceseze diverse link-uri către pagini false ce imitau platformele serviciilor de e-mail şi să introducă astfel credenţialele de acces ale conturilor, respectiv denumirea utilizatorului (user id) şi parola aferentă”, se menționează în comunicatul DIICOT. (VEZI TOATE DETALIILE AICI)

În acest caz, trei angajați ai firmei israeliene au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii români, primind pedepse cu suspendare.

De negăsit de mai multe săptămâni

Decizia procurorilor vine la nici o lună de când Dragomir fusese condamnat definitiv, de Curtea de Apel București, la 3 ani și 10 luni de închisoare cu executare, într-un alt dosar.

Cum nu a fost de găsit, după această sentință definitivă, numele fostului ofițer a fost trecut pe lista persoanelor urmărite, de pe site-ul Poliției Române.

captură site Poliția Română
178 afisari

4 COMENTARII

  1. BĂ CS daca ești ziarist scrie care a fost luarea de mita pt. care a fost condamnat, și care a fost traficul de influență! Că vad că rechizitotiul prokurorilor e altul! Adica ce bani a luat și de la cine! Cine e mituitorul și daca a fost și el condamnat conform legilor penale românești? Care e traficul de influență și catre cine? Nu de alta da sîntem și noi curioși sa știm adevarul-pînă la capăt!

  2. Tavarisci PuLLueanu Barzoi , fugarul are bube mari , A PRIMIT DE LA ADMINISTRATORUL FIRMEI ” AGRICOLI CREVEDIA ” , RAMI GHAZIRI , SUMA DE 462.567 EURO . Acuzat si pentru constituire in grup infractional organizat , instigare la acces ilegal la un sistem informatic , instigare la transfer neautorizat de date informative , instigare la fals informatic in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei . Suficient ? Panimaesi ? Apropo , iti este lene sa-ti cauti pe net nelamuririle , astepti sa-ti cada in placuta suedeza ?

  3. Mie daca imi spune domnul Dragomir ma asculta pe Luluta. Ma nu prea ma bag ca nu am fire si ureche de turnator. Si asa si asa si fire si fire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger