AcasăJUSTIȚIEAvocatul Poporului a reacţionat imediat după ce Florin Cîţu a lăsat de...

Avocatul Poporului a reacţionat imediat după ce Florin Cîţu a lăsat de înţeles că vaccinaţii vor fi avantajaţi (VIDEO)

renate-weberAvocatul Poporului a reacţionat imediat după ce Florin Cîţu a lăsat de înţeles că vaccinaţii vor fi avantajaţi

România poate pleca pe urmele Germaniei, care a recunoscut tare şi răspicat că persoanele vaccinate ar putea avea avantaje în societate faţă de cei nevaccinaţi.

Avocatul Poporului Renate Weber, consiseră că orice decizie privind avantajele pentru cei vaccinaţi ar putea induce discriminare faţă de cei care nu vor să se imunizeze, mai ales că demersul este unul opţional.

Renate Weber avertizează asupra discriminării

Suntem acum doar în fața unei declarații făcute așa, la un punct de presă ad-hoc. Dincolo de asta eu cred că, formula spre care se va merge va fi una care să nu discrimineze.

Pe de altă parte, vreau să vă spun că nici măcar prin lege nu poți discrimina. Chiar dacă treci prin Parlament o măsură, nu poate să meargă împotriva textului constituțional care interzice discriminarea.

Avantajele oferite celor care s-au vaccinat să nu însemne o discriminare a celorlalți. Peste tot în lume, există un număr de persoane care nu doresc să se vaccineze și viața acelora nu poate fi oprită sub nici o formă”, a spus Avocatul Poporului la postul Antena 3.

Cîţu a anunţat avantaje pentru vaccinaţi

Premierul Florin Cîțu a postat pe Facebook, în care face un nou apel la vaccinarea anti Covid-19 a populației, prezentând câteva dintre avantajele care vor apărea pentru cei imunizați cu un ser.

Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc.

Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate.

Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, a transmis premierul Florin Cîțu.

author avatar
Andrei Ștefan