AcasăJUSTIȚIEAUR, în centrul unui nou scandal: "premierul" lor, Călin Georgescu, dosar penal!

AUR, în centrul unui nou scandal: „premierul” lor, Călin Georgescu, dosar penal!

calin georgescu AURAUR, în centrul unui nou scandal: "premierul" lor, Călin Georgescu, dosar penal!

Scandalurile se ţin scai de cei de la AUR. Președintele de onoare al AUR, Călin Georgescu, este anchetat de procurori. Acesta este vizat de un dosar penal în urma declarațiilor despre Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu.

Numele lui Georgescu este vehiculat pentru poziția de premier din partea AUR.

Ce lege a încălcat Călin Georgescu?

Reprezentanți ai Parchetului General au declarat marți pentru HotNews.ro că Parchetul General s-a sesizat din oficiu în cazul lui Călin Georgescu și a deschis un dosar penal pentru infracțiunea prevăzută la articolul 5 din OUG 31 / 2002:

Fapta persoanei de a promova, în public, cultul persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război, precum şi fapta de a promova, în public, idei, concepţii sau doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe”.

Această faptă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi. Dosarul penal a fost deschis de Parchetul General în 4 februarie.

Ce a spus despre Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu?

Anul trecut, Călin Georgescu a afirmat despre Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu că sunt eroi ai neamului românesc:

Neamul românesc a trăit prin Ştefan cel Mare, Mihai VIteazu, Horia, Avram Iancu, Kogălniceanu, Cuza, Corneliu Zelea Codreanu, mareşalul Ion Antonescu şi mulţi, mulţi alţi eroi”.

Întrebat dacă nu se teme că va fi izolat pentru că vorbește în termeni apreciativi despre Corneliu Zelea Codreanu şi Ion Antonescu, Călin Georgescu a răspuns:

Toţi au făcut şi fapte bune şi altele mai puţin bune, dar, în general, un lider autentic este cel care spune adevărul şi dacă nu spui adevărul nu ai cum să fii lider mai trebuie menţionat că istoria a fost mistificată”.

George Simion a susținut că dacă Georgescu nu-și va clarifica public aceste opinii, atunci nu va putea fi președintele de onoare al partidului.

author avatar
Andrei Ștefan